Sport

Mladi gimnastičari iz Prokuplja najbolji u jugoistočnoj Srbiji, Nišlije za petama

Važna činjenica za Nišlije je i to što su, posle pet godina obnavljanja muške gimnastike, konačno stale uz rame Topličaninu

Mladi gimnastičari prokupačkog Topličanina bili su najuspešniji u drugom kolu Kupa jugoistočne Srbije, održanom u Kruševcu, gde su osvojili tri zlatne medalje u pojedinačnoj  konkurenciji, dok je četvrto zlato stiglo u Niš. Osvajači titula, po uzrasnim kategorijama, su Kosta Hadžić (do 8 g), Uroš Đorđević (10) i Teodor Tasković (12) iz Topličanina, kao i Petar Pekić (14) iz Niša.

Glavna borba vođena je među gimnastičarima Topličanina i Niša. Tamo gde su Prokupčani odnosili pobedu, drgo i treće mesto pripadalo je Nišlijama – Veljku Mihajloviću i Jovanu Nedeljkoviću u konkurennciji do 8 godina, kao i Janku Jankoviću (Niš) ispred trećeplasiranog Prokučanina Hristijana Markovića (10). Nišlije nisu imale predstavnika u kategoriji do 12 godina, pa su tu do podijuma stigli Petar Milosavljević i Boris Milivojević iz knjaževačkog Olimpa.

Nišlijama je utehu donelo ekipno takmičenje najmlađih, gde je sastav V. Mihajlović – J. Nedeljković i M. Mihajlović osvojio prvo mesto, ispred Topličanina (K. Hadžić, V. Vukašinović, S. Lukić). Važna činjenica za Nišlije je i to što su, posle pet godina obnavljanja muške gimnastike, konačno stale uz rame Topličaninu. Ta dva južnjačka kluba danas već predstavljaju izvesnu protivtežu gimnastički nadmoćnijem, ali sve dostižnijem, severu Srbije.

Kuriozitet prvenstva bio je izostanak nekoliko istaknutih vežbača, poput favorizovanog Uroša Grujića iz Prokuplja ili Nemanje Marjanovića i Bogdana Stankovića iz Niša. Zato se dogodilo da je u kategoriji do 14 godina jedini tamičar bio Nišlija Petar Pekić, koji je lepo odvežbanim sastavom pokazao da mu tog trenutka nije bilo ravnog od Dunava do južne granice. Isto se desilo i u takozvanom „B – programu“, gde je zlato pripalo Jovanu Jankoviću iz Niša.

U Kruševcu je održano i regionalno nadmetanje predtakmičara u „C-programu“. U konkurenciji do 10 godina ekipni poredak bio je: Pokret – Vlasotince, Niš, Bor i Pirot. U pojedinačnom plasmanu najuspešniji su bili Milija Golubović (Pokret – Vlasotince), Stefan Milenković (Niš) i Mihajllo Jovanjikić (Bor).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com