Sport

Mladen Kocić Cipi o predstojećem EP: Srbija se ne plaši nikog!

Nakon plasmana futsal reprezentacije Srbije na šampionat Starog kontinenta, Nišlije mogu da budu ponosne na odlično domaćinstvo ali i na svog predstavnika među “Orlovima” – Mladena Kocića Cipija. Evropsko prvenstvo u Sloveniji startovaće u januaru naredne godine, a očekivanja naših reprezentativaca su da se prošlogodišnji uspeh nadmaši.

Kocić je debitovao u svom rodnom gradu nakon 10 godina igranja za reprezentaciju, a Nišlije su koristile svaku priliku da mu uzvarate onako kako najbolje znaju, ovacijama i aplauzima. Cipi je u superlativu govorio o svojim sugrađanima koji su uvek umeli da naprave atmosferu koja je posebno pogodovala našim reprezentativcima u gotovo svim sportovima.

“Publika je bila izvanredna i napravila fenomenalnu atmosferu kao i uvek. Na tome smo im veoma zahvalni ali i Gradu Nišu koji nam je ovo omogućio. Nadam se da je ovo bio samo jedan loš dan, što se tiče naše igre. Takođe se nadam da ćemo još nekad igrati u Čairu i praviti još mnogo dobrih rezultata ovde” – kaže Kocić.

Prednost domaćeg terena nije uvek olakšavajući faktor, pa se može reći da je delimično bilo tako i u utorak uveče, kada je naša selekcija obezbedila plasman nakon remija sa Česima. Iako je Niška publika sada već prepoznatljiva po svojoj podršci sa tribina, Kocić dodaje da je možda to stvorilo dodatni pritisak momcima na petoparcu:

“Utisci su pomešani, jedna dobra i pozitivna stvar je to što smo prošli na Evropsko, ali je bila nešto lošija partija. Puno bolje smo igrali u Češkoj pa smo mislili da ćemo pred našim navijačima odigrati još bolje, ali očigledno je da su nam stvorili određeni pritisak što nama nije smelo da se desi.”

Foto: Dimitrije Nikolic

Rival je u više navrata pokazao da u Niš nije doputovao sa “belom zastavom”, pa su se tako u ključnim momentima vraćali u meč i uspevali da u 3 navrata izjednače rezultat. Onaj poslednji mogao je da bude koban, jer bi nakon eventualnog narednog pogotka Česi bili ti koji bi putovali u Sloveniju. Ipak, naši reprezentativci odoleli su intenzivnim napadima gostiju u poslednjih 2 minuta. Ovaj segment igre mogao bi da se svrsta u takozvanu “završnicu za infarkt”.

“Uz dužno poštovanje mislim da Česi nisu naš rang. Iskreno, mislio sam da ćemo lakše pobediti, ali nije bilo tako.”

U tih poslednjih stotinak sekundi naša ekipa ostala je bez prvog golmana Aksentijevića kojeg je na parketu zamenio Momčilović. Selektor Ivančić neće moći da računa na njega u prvom meču a na spisku mu se pridružio i kapiten Marko Perić kome su se nagomilali žuti kartoni. Biće teško bez dvojice bitnih igrača ali će naši reprezentativci i to prebroditi.

“Biće teško bez Mikija i Perketa, naročito zbog toga što nismo imali u planu ovakav ishod, ali šta je tu je. Moraćemo prvu utakmicu da odigramo bez njih, ali i za njih, a oni će nam posle vratiti kroz ostale utakmice, kao i nebrojano puta do sada.”

Remi bio dovoljan za plasman! Cipi u duelu sa Zarubom. Foto: Dimitrije Nikolic

Nišlije je pomalo zabrinuo 34. minut igre kada je Kocić oboren u jednom od naleta ka golu Gerčaka, u šansi koja je obećavala. Na svu sreću nije došlo do ozbiljnije povrede…

“Dobio sam udarac nakon čega je usledio i grč, sve su to posledice umora. Ipak, mislim da je ovo bio očigledan faul, ali nećemo sada govoriti o suđenju. Nastavljamo dalje i verujem da možemo da pružamo bolje partije na predstojećem prvenstvu Evrope”.

Očekivanja svih ljubitelja futsala u našoj zemlji su realna i opravdana, svi se nadaju da će “Orlove” videti na pobedničkom tronu. Ipak, od njih sve zavisi, ali bitno je da su se ambicije naših futsalera poklopile sa onima koje imaju i navijači:

“Očekivanja su da makar ponovimo uspeh iz Beograda, da se domognemo barem polufinala, iako su se dogodile stvari koje nismo planirali. Uz odsustvo dva bitna igrača ipak se nadam da ćemo imati malo više sreće u žrebu koji će odlučiti mnogo toga.”

Poručuje da se Srbija ne plaši nikog, ali da postoje rivali koje priželjkuju na izvlačenju. Žreb će biti obavljen sutra.

“Moja jedina želja je da izbegnemo Španiju jer mislim da su oni za klasu iznad svih. Ni sa ostalima neće biti lako, ali pokazali smo na prošlogodišnjem EP da možemo da igramo protiv svih, tako da ni njima sigurno neće biti lako protiv nas. Voleli bismo da iz prvog šešira izvučemo ekipu domaćina.” završava Kocić.


Grad dodelio priznanje Cipiju

Na svečanoj večeri nakon meča u kojem su obezbedili plasman i doneli mnogo radosti našoj naciji, futsaleri su proslavili uspeh sa mnogobrojnim zvanicama, među kojima je bilo i predstavnika Grada. Tom prilikom Mladenu je dodeljena statua Stevana Sindjelića za doprinos ovom sportu i za sjajne rezultate i dostojno predstavljanje našeg grada.

Svojim partijama na parketu, kako u reprezentativnom tako i u klupskom dresu, Mladen Kocić nastavlja da opravdava ovu nagradu, kao i mnogobrojna priznanja koja dolaze najpre od vrhunskih poznavalaca futsala ali i od svih koji su ovog majstora videli na delu. Njegovi rezultati su za ponos ne samo ovom gradu već i čitavoj naciji, a doprinos koji daje nacionalnom timu svih ovih godina, zaslužuje i više od ovih nagrada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com