Društvo

Mlada Nišlijka na takmičenju za laskavu titulu Miss Environment Serbia

Osamnestogodišnjakinja, Mila Janković iz Niša, učenica srednje Ekonomske škole, jedna je od kandidatkinja za laskavu titulu Miss Environment Serbia koji se prvi put organizuje u Srbiji, od 25 aprila do 12. maja. Ukoliko stigne do cilje i ponese lentu pobednice, postaće Mis zaštite životne sredine.

Mili je ovo prvo zvanično takmičenje jer zbog godina, nije mogla da se takmiči na izborima za Mis budući da su to morali da isprate i njeni toditelji, a oni nisu imali dovoljno slobodnog vremena za to.

Foto: Lična arhiva

“Nisam još uvek učestvovala na takmičenjima. Ovo je prvo takmičenje ovog tipa.Dobijala sam pozive za neka tekmičenja, ali kao što sam već rekla zbog godina nisam mogla. Moje prvo pojavljivanje u javnosti je bilo na humanitarnoj reviji u Nisu – Let’s run away koja je bila organizovana od strane Niskih dizajnera“, kaže Mila i dodaje da se modelingom bavi tek oko godinu dana.

Ovo takmičenje je pod okriljem “Miss Environment International” i pobednica sa ovog takmičenja će se plasirati na finale koje se održava u Indiji od 4 do 16 juna.

Misija izbora za Mis zaštite životne sredine je da osnaži žene kroz liderstvo i društveno korisne aktivnosti, zaštita životne sredine i promocija eko turizma.

Foto: Lična arhiva

“Takmičenje Miss Environment Serbia  jeste izazov za mene. Takmičenje se prvi put organizuje u Srbiji, u Novom Sadu. Takmičiću se sa 20 devojaka iz cele Srbije, a čak četiri su iz Niš.a Volela bih da pobedim jer se nakon toga izazov nastavlja. Najbolja od nas odlazi za Indiju na 12 dana”, pojašnjava.

Svim mladim devojkama uputila je jasnu poruku – “Verujte u sebe i radite na sebi, jer prirodna lepota i pozitivan duh je nešto što ne može niko da vam oduzme“.

 „Od ovog takmičenja očekujem dobro druženje, upoznavanje novih ljudi i njihove kulture i sklapanje lepih prijateljstava“.

Organizacija Miss Environment International sa sedištem u Indiji, pokrenuta je 2019. godine.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com