Društvo

Mlada majka pisala DIREKTNO ministarki i odmah dobila ODGOVOR!

Sporost i neaužurnost administracije  je ponekad moguće ubrzati i preko društvenih mreža, ni manje ni više, nego u direktnom obraćanju resornoj ministarki. To je uradila Nišlijka Ana Šurdilović Nikolovski, koja je podsetila ministarku za državnu upravu i samoupravu  Anu Brnabić na neispunjeno obećanje da će prijavom u porodilištu svaka mlada majka na kućnu adresu dobiti izvod iz matične knjige rođenih, prijavu prebivilašta za svoju bebu i zdravstvenu knjižicu.

Kako Ana Šurdilović Nikolovski, majka dvomesečnog Todora kaže, u niškom porodilištu je prijavila svoju bebu da bi skratila mučnu proceduru dobijanja izvoda iz matične knjige rođenih, prebivališta i zdravstvenog osiguranja. Po najavama ministarke Brnabić iz oktobra prošle godine, svaka porodilja je trebalo, da po prijavi bebe u porodolištu, na kućnu adresu  dobije ova potrebna dokumenta.

“Izvod iz matične knjige rođenih mi je za sina došao veoma brzo. Međutim, prebivalište nije. Taj dokument mi je bio potreban da bi se dobio materinski, to jest roditeljski dodatak. Bez toga ne može, a rekli su da je rok za dobijanje mesec dana.” kaže Ana.

Kroz smeh kaže da “ume da se obrati na pravu adresu”, tako da se oglasila putem društvene mreže Twitter i “prozvala” Anu Brnabić, ministarku.

“Ona mi je najsimpatičnija od svih ministara u Vladi, pa sam tako odlučila da joj lično pišem”, dodaje Ana.

Inače, da bi rešila problem prebivališta za bebu, Ani je rečeno da mora dokumentaciju da odnese u Policijsku upravu, što je bilo suprotno obećanju resorne ministarke. Tamo je izgubila sat vremena, jer kako kaže, bila je srećne “ruke” nije bilo velike gužve. O svemu je obavestila ministarku Brnabić.

Brnabićeva joj je preko tvitera momentalno odgovorila da će “ispitati kako je došlo do toga” i izvinila se za probleme koje je imala.

Ana Šurdilović kaže da je svoj problem juče rešila i dobila svu potrebnu dokumentaciju, ali da se nada će ovo obraćanje Ani Brnabić rešiti probleme drugih niških mama.

I obećala da će javiti Niškim Vestima kako je ministarka “problem rešila”.

Prepiska dve Ane

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com