Kultura

Mjuzikl “Neki to vole vruće” konačno pred Nišlijama (FOTO+VIDEO)

Nakon što je dva puta odlagan zbog korone, mjuzikl “Neki to vole vruće”, u režiji Aleksandra Marinkovića konačno je spreman za nišku scenu. Interesovanje za prvu premijeru u ovoj godini je veliko, tako da su sve karte za predpremijeru 19., premijeru i reprizno izvođenje 20. i 21. februara rasprodate.

Mjuzikl je urađen po istoimenom filmu iz 1959. godine u kome su glumili čuvena Merilin Monro, Toni Kertis i Džek Lemonom. Ovaj film je proglašen za najbolju komediju svih vremena. Puslicu u istoimenom pozorišnom mjuziklu na sceni niškog Narodnog pozorišta igra Dragana Mićalović.

Dragana Mićalović, glumica

“Ovo je bio jedan težak posao, ali ja mislim da smo mi istovremeno napravili jedan baš lep i uspešan komad i dobru predstavu u kojoj, verujem, da će publika uživati. Kada se ide težim putem, sve to bude na kraju mnogo bolje i uspešnije. S jedne strane smo svi jedva čekali da se nakon četiri meseca završi rad, a sada nam je baš teško pošto smo prestali sa ovom navikom.

Rad na mjuziklu je jedan ozbiljan posao, jer tu nemate samo čitačke probe i kasnije glumačke, već zahteva i probe sa plesačima, muzičarima, rediteljem… Ja mislim da sam kroz taj rad spoznala kod sebe nešto za šta nisam mislila da mogu, a to je da pevam, da igram i glumim u isto vreme. Nadam se da sam u tome uspela”, istakla je Dragana Mićalović.

Dragana Mićalović; Foto: Narodno pozorište Niš

Mićalović je dodala da lik “Puslice”, doživela kroz lik Merlin Monro. Analizirajući je naišla je na jednu rečenicu za koju je želela da joj bude vodilja u daljem radu, a to je: “Ja sam dobra, ali nisam anđeo, grešna sam, ali nisam đavo, ja sam samo jedna devojčica u velikom svetu koja želi da nađe nekoga koga će da voli”.

“Mislim da je Puslica jedna uspešna žena u tom svetu, u to vreme u kojem je klub bilo jedino mesto gde je moglo da se preživi. Ona je bila željna jedne velike i iskrene ljubavi i da je kada siđe sa te scene bila jedna devojčica koja je volela da uzme svog plišanog medu i da bude krhka i nežna”, rekla je Mićalović.

Mjuzikl je bio pravi izazov jer obuhvata po prvi put živi orekastar, hor i mnogo plesača, složili su se glumci. Reditelj Aleksandar Marinković je rekao da je bilo veoma naporno, ali ih je magija mjuzikla, vera u ideju i ljubav nosila ka cilju, da prebrode sve probleme koje je donela korona.

“Mjuzikl smo naslonili na ideju filma, ali verujemo da smo napravili nešto posebno. Komponovali smo kompletnu muziku i napravili našu priču koja je daleko od franšize mjuzikla. Lako smo prolazili kroz probe i kroz vreme iako nas život nije mazio. Sada nam fali samo publika da osetimo šta smo uradili”, rekao je Marinković

Uroš Milojević, glumac

“Trudio sam se da pružim svoju kreativnost, kolika god ona da je i da to nekako bude moj Džeri, odnosno moja Dafne kasnije”, kazao je Uroš Milojević.

U mjuziklu igraju Dragana Mićalović, Aleksandar Marinković, Uroš Milojević, Jasminka Hodžić, Danilo Petrović, Jovan Кrstić, Stefan Mladenović, Bratislava Milić, Maja Dejanović, Mila Pužić, Milica Кrasić, Aleksandar Stevanović, Marko Milisavljević, Mateja Mitić, Dušan Petrović, Željko Tasić, Petar Ščepihin, Aleksa Stojiljković i Vuk Marinković.

Premijerna izvođenja su rasprodata, a za reprizne predstave koje su zakazane za 1. i 2. mart vlada veliko interesovanje.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com