Kultura

Mjuzikl Cigani lete u nebo na Letnjoj pozornici

Mjuzikl Cigani lete u nebo, koji je bio odložen zbog vremenskih neprilika, biće izveden u četvrtak 16. juna u 20.30 pod otvorenim nebom Letnje pozornice u Tvrđavi. Komad je rađen po motivima pripovetke Makar Čudra Maksima Gorkog, u režiji Desimira Stanojevića.

Karte za ovaj dugoiščekivani mjuzikl mogu se kupiti na blagajni pozorišta, a radno vreme blagajne biće od 15.00 do 20.00. Cena karte je 600 dinara, odnosno 400 sa popustom za studentne, đake i penzionere.

Dramski predložak Cigani lete u nebo nastao je u saradnji sa Nadom Stanojević, po motivima pripovetke Maksima Gorkog Makar Čudra. Gorki je „svoje“ Cigane gradio prateći nesvakidašnju romantičnu ljubav Rade i Zobara kroz prostranu stepu Rusije.

Želja Desimira i Nade je bila da njegove Cigane dopune čergama u kojima nema poniznih i slabih, gde su ljudi koji vole život, slobodu, pesmu, igru. Takvi Cigani jedino mogu „da lete u nebo“. Zemlja je za njih pretesna.

Ruska ciganska tradicionalna muzika, puna naboja, uz koju igra i srce i telo, upotpunjuje ovu neponovljivu ljubavnu priču i svrstava je rame uz rame sa Romeom i Julijom.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com