Kultura

Mjuzikl „Brilijantin“ u Narodnom pozorištu

Glumci glumačke sekcije Vesne Stanković i plesači „Duende-a“ iz Niša,  u utorak, 20. juna, od 20 sati u Narodnom pozorištu u Nišu, premijerno će izvesti jedan od najpoznatijhih svetskih mjuzikla „Briljantin“.

Pomisao na ovaj mjuzikl budi u nama setu za nekim drugim, lepim vremenima i uopšte da sagledamo život tinejdžera, pa smo samim tim i došli na ideju da spojimo talentovanu decu, glumce i plesače. Oni su se zabavljali na probama i nadam se da će im ovaj period života ostati u lepom sećanju, kao što se nadamo da će se zabaviti i publika.“, ističe Ksenija Lojpur.

„Briljantin“  govori o rokenrolu iz 50-ih godina, a pre svega o mladim ljudima različitog socijalnog statusa, a u sklopu toga potrebu za prijateljstvom, ljubavlju, dopadanju, odrastanju, sazrevanju, snovima i nadama u budućnosti. Sam „Briljantin“ je premijerno izveden 1971.godine u Čikagu, a godinu dana kasnije je premijerno izveden na Brodveju. Međutim, planetarnoj slavi predstave najviše je doprineo film iz 1978.godine u glavnim ulogama sa legendarnim Džonom Travoltom i Olivijom Njutn Džon.

Film se pozicionirao u pet najpopularnijih ekranizovanih mjuzikala svih vremena, a muzika iz istog i danas je deo društva, širom sveta.

Ulaznice se mogu nabaviti po ceni od 300 din.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com