Politika

Miroslav Milutinović i dalje na čelu gradske opštine Creni Krst

Profesor dr Miroslav Milutinović i dalje će biti na čelu Gradske opštine Crveni krst, odlučili su tajnim glasanjem odbornici Skupštine ove opštine. Za njegov reizbor glasalo je 20 od 21 odbornika ukazavši mu tako poverenje da i u naredne četiri godine predvodi ovu gradsku opštinu.

Na sednici Skupštine Gradske opštine Crveni krst odbornici su za zamenika predsednika opštine izabrali Aleksandra Krstića, a zamenika predsednik Skupštine Gradske opštine Crveni krst izabrana je Danijela Nešić.

‚‚Trudićemo se da i dalje Gradska opština Crveni krst bude servis svih stanovnika sa njene teritorije, a imamo 33.000 stanovnika”, kazao je profesor dr Miroslav Milutinović.

On je u obraćanju odbornicima naglasio da su izgradnja komunalne infrastrukture i briga o mladima i dalje prioriteti ove opštine.

‚‚Nismo zadovoljni koliko je do sada urađeni kada je u pitanju komunalna infrastruktura. Od 23 sela 15 sela nemaju kanalizaciju, a 8 sela problem sa pijaćom vodom. Siguran sam da ćemo to u narednom periodu završiti jer nacionalni program koji je dao naš predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije predviđa da do 2025. godine svako naselje u Srbiji dobije kanalizacionu i vodovodnu mrežu. Za to je izdvojeno tri milijarde evra”, kazao je Milutinović i dodao da će opština kao izvršna vlast podržati ovaj program.

Foto: V.P.

Radiće se i na rekonstrukciji saobraćajnica.

‚‚Imamo preko 86 ulica koje smo dali Direkciji za izgradnju grada kako bi počeli radovi na njima, a od toga su 39 u vlasništvu grada koje mogu odmah da se asfaltiraju i 41 koje ćemo revitalizovati”, istako je Milutinović.

Kao drugi prioritet on je istako brigu o mladima.

‚‚Naša omladina treba da ostane na selu jer smo gradska opština koja ima najviše sela, ali da bi oni ostali na selu moramo da im stvorimo ambijent u uslove za to. Siguran sam da ćemo to i uraditi jer smo ove godine u budžetu izdvojili 7 miliona i 700 hiljada dinara za to. Podržavamo sve sportske i kulturne manifestacije i nastavićemo sa tim”, kazao je Milutinović.

Foto: V.P.

Neće biti zaboravljene ni socojalno ugrožene porodice.

‚‚Na teritoriji Gradske opštine živi 3.000 Roma, siromaštvo je primetno, ali je opština izdvojila 4 miliona dinara za jednokratne pomoći, a tu je i podela paketa.Trenutno nam je najveća briga kako da sačuvamo zdravlje stanovnika u vreme epidemije kovida. Da bi smo uspeli u tome izdvojili smo milion dinara da na neki način pomognemo sugrađanima u nabavci zaštitnih i dezinfekcionih sredstava”, zaključio je profesor dr Miroslav Milutinović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com