Društvo

Miroslav Ilić u hali “Čair” za 8. mart (VIDEO)

Poznata zvezda srpske narodne muzike, Miroslav Ilić, nastupiće 8. marta  u hali “Čair”. Veliki koncert  “Damama na dar”, počinje u 20 sati, a cena ulaznice je 500 dinara, saopštili su organizatori.

Koncert u hali “Čair” je početak turneje u okviru 45 godina uspešne karijere Mirislava Ilića, a nakon niškog koncerta, popularni pevač  nastupiće  11. marta u Metropolis Areni u Skoplju.

Miroslav Ilić rođen je u Mrčajevcima, 10. decembra 1950. godine. U Čačku je završio gimnaziju, a nakon toga upisao Elektrotehnički fakultet u Skoplju.

Svoju pevačku karijeru započeo je 1972. godine pesmom „Voleo sam devojku iz grada“, tekstopisca Obrena Pjevovića, koju je snimio za izdavačku kuću Diskos iz Aleksandrovca. Nakon te pesme, veliki uspeh ostvario je sa LP pločom “Sreli smo se, bilo je to davno” koju je 1979. snimio za Produkciju gramofonskih ploča Radio televizije Beograd.

Nastupao je  na koncertima sa Lepom Brenom i tada su bili najtraženiji i najtiražniji estradni duet. Snimili su i mini-LP sa hit-pesmom „Jedan dan života“ (1985).

 

https://www.youtube.com/watch?v=sYcGt9_hDvQ

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com