Kultura

Mirjana Đorđević treći put nagrađena za ulogu Ide

Na sinoć završenom Osmom međunarodnom festivalu lutkarstva u Podgorici stručni žiri dodelio je nagradu za glumačko majstorstvo za ulogu Ide glumici Mirjani Đorđević.

Foto: Pozorište lutaka Niš

Sala Kultuno-informativnog centra „Budo Tomović“ u Podgorici bila je mala da primi sve one koji su želeli da gledaju predstavu „Cveće male Ide“ iako je izvedena dva puta.

Više od hiljadu mališana i roditelja gledalo je priču o djevojčici Idi koja uz strica Zokija, baka Vericu, mama Ružicu, bašetnskog patuljka i baštensko cveće uči da prihvati radost deljenja i novog člana porodice – malog brata. Pesma, igra, smeh, zastavice i aplauzi obeleželi su oba izvođenja, a brojni maleni gledaoci su želeli da se fotografišu sa Idom i glumicom Mirjanom Đorđević.

Foto: Pozorište lutaka Niš

“Ovo je treći put da je Mirjani Đorđević dodeljena glumačka nagrada za ulogu Ide. Prethodne su joj dodeljene na Festivalu profesionalnih pozorišta za decu i mlade „Mali Joakim“ u Užicu i Susretima profesionlanih pozorišta lutaka Srbije u Novom Sadu”, kažu u Pozorištu lutaka u Nišu.

Pored Mirjane Đorđević, u predstavi igraju Biljana Radenković, Aleksandra Pavlović, Stanislava Joković, Mladen Milojković i Srđan Miljković, a režiju potpisuje Marija Krstić.

Foto: Pozorište lutaka Niš

Na festivalu u Podgorici su učestvovala pozorišta iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Španije, Italije i Srbije. Po rečima direktora festivala Davora Dragojevća, glavna vodilja u organizaciji festivala i ove godine je kvalitet predstava, uz nastojanje da se prikaže potpuno različit tematski pristup predstavama, od grčke mitologije do savremenih kompjuterskih tehnologija, a kada je reč o tehnologiji lutkarstva, od platna kao lutke do marionete. Festival se održao pod sloganom „Već u srcu“.

Foto: Pozorište lutaka Niš

Stručni žiri zasedao je u sastavu: dramaturg Goran Bulajić iz Crne Gore, zamenik ministra kulture Republike Severne Makedonije Vladimir Lazovski i direktorka Pozorišta za decu Kragujevac i Međunarodnog lutkarskog festivala „Zlatna iskra“ Jelena Stojanović-Patrnogić.

Gran-pri festivala je pripao predstavi „Vanda Lavanda“ iz Hrvatske.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com