Politika

MIODRAG STANKOVIĆ: Upalite sveće u znak pomena Zoranu Đinđiću

Pomen dr Zoranu Đinđiću u Nišu u Sabornoj crkvi

Odbornik Miodrag Stanković pozvao je građane da danas, 12. marta 2021. godine upale sveće u pomen Zoranu Đinđiću:

 

„Poštovani sugrađani, danas se navršava osamnaest godina od brutalnog ubistva prvog demokratskog Premijera Srbije, dr Zorana Đinđića. Povodom pomena na ovaj tužni događaj za našu zemlju, mi iz niške opozicije ćemo , u petak 12. marta u 12 sati upaliti sveće u Sabornoj crkvi, kada će se održati i pomen.  Vas pozivamo da upalite sveće u svojim obližnjim hramovima kako bismo ukazali poštovanje jednom od nas“- rekao je Miodrag Stanković.

„Zoran je pokrenuo proces demokratizacije društva i korenitih ekonomskih i socijalnih promena. Zoran je Srbiju doveo u centar pažnje evropske i svetske javnosti, i činilo se da će ona, sa njim na čelu, postati neka vrsta  Tranzicionog čuda. Zoran je bio personifikacija modernog srpskog političara, persokifikacija upornosti, energije, hrabrosti i jednom porukom je najvernije opisao svoju ličnost:

„Čovek, da bi se bavio politikom, mora da ima jak i čvrst karakter, autoritet, da ume da preseče, da se zameri, kaže ‘ne’ i da ga mrze, jer je to priroda politike“.

Zoran nas je naučio šta znače reči nada i verovanje, svaki put kada je pao, imao je snage da ustane. Zoran je verovao u ono u šta mnogi tada nisu, a to je da Srbiju neće doveka voditi Slobodan Milošević. Upravo zahvaljujući toj njegovoj energiji, taj režim je promenjen. Pucanje u Zorana bio je pucanj u Srbiju.“ – zaključio je Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com