Izbori 2020Politika

Miodrag Stanković: Samo ujedinjena opozicija može da se suprostavi autokratskoj vlasti!

Nišlije koje nisu zadovoljne stanjem u Nišu i Srbiji imaju svoje predstavnike, to je i bio u razlog zašto smo učestvovali na ovim lokalnim izborima. Iako su izborni uslovi bili potpuno neravnopravni zbog funkcionerske kampanje na svim nivoima, zloupotrebe javnih resursa, nepristupačnosti medijima ali i zbog virusa korone, uspeli smo da ostvarimo treći po snazi rezultat za gradski parlament, i drugi po snazi u jednoj gradskoj opštini, rekao je Miodrag Stanković, odbornik u starom i novom sazivu gradskog parlamenta u Nišu.

 

Koalicija Niš, moj grad postoji od 2016. godine.  Formirana je na osnovu programskih sličnosti, sa ciljem da građani Niša imaju alternativu za nesposobnu vlast SNS, naveo je Stanković u saopštenju.

“Čestitam svim učesnicima na ovim nefer i nedemokratskim izborima. Trebalo je prvo imati hrabrost učestvovati a potom i snage izboriti se sa teškim uslovima u kampanji. Onima koji su osvojili dovoljno glasova za izborni cenzus i koji će imati predstavnike u Skupštini Grada Niša, poručujem, da nas sa prvim skupštinskim zasedanjem očekuje beskompromisna borba za građanski, evropski, demokratski Niš i Srbiju”, istakao je.

Mnoge opozicione organizacije nisu prešli cenzus na izborima koji su održani 21. juna. Prema Stankovićevim rečima ovi izbori su pokazali da samo ujedinjena, jedinstvena opozicija može u ovakvim uslovima da se suprostavi autokratskoj vlasti. Kao takva, borićemo se neprestano za ono što je minimum jednog demokratskoj društva, a to su ravnopravni i fer uslovi na izborima.

Sledeći izbori na nivou Srbije biće za manje od 2 godine što će doći jako brzo. Ujedinjena opozicija Srbije može i mora da ima svog kandidata za predsednika Srbije. Verujem da svi zajedno možemo pobedimo, a za pobedu je neophodna borba! Tako nas je učio i Zoran Đinđić, zaključio je Miodrag Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Докле ћеш више да изиграваш ,,опозицију”!? Дај отказ у ,,Водоводу” па изигравај представника народа.
    Шта ради музиколог у јавном предузећу?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com