Politika

Miodrag Stanković: Profit Jure i sličnih kompanija ne sme da bude važniji od života ljudi!

Zaključak koji je sinoć doneo Štab za vanredne situacije grada Niša, kojim se poslodavci obavezuju da ograniče broj radnika u jednoj smeni još jedan je u nizu dokaza da ova vlast funkcioniše samo kada je izložena pritiscima, saterana u ćošak i da štiti građane samo kada nema drugog izbora, rekao je šef odborničke grupe DS u Skupštini grada Niša Miodrag Stanković.

Srbiju su obišle potresne slike iz Niša na kojima se vide radnici ”Jure” kako odbijaju da uđu u fabričke hale jer su ostavljeni na milost i nemilost poslodavcu kom je profit važniji od njihovog zdravlja. Aktuelna vlast i njeni čelnici su nekoliko puta otvarali ovu fabriku, svaki put istučući da se radi o najvažnijoj investiciji u ovom delu Srbije, prećutkujući koliko je ovaj investitor dobio hiljada evra za otvaranje svakog od tih radnih mesta. ”Jura” je u nekoliko navrata, kada su u pitanju prava radnika, od države dobijala jasne signale da se zakoni na nju ne odnose, a tako je bilo sve dok se radnici nisu pobunili, ustali u odbranu svojih prava, ali i prava svih onih radnika širom Srbije koje od bahatih poslodavaca nema ko da štiti, kazao je Stanković Niškim Vestima.

 

“Zbog toga sam juče u pismu koje sam uputio predsednici Vlade Srbije, ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ministru zdravlja i gradonačelniku Niša zahtevao da stanu na put ovom neodgovornom ponašanju koje izlaže opasnosti živote radnika i njihovih porodica, da obezbede primenu zakona i zaštite hrabre radnike. Danima sam bio u kontaktu sa njima i bilo je jasno da oni za sebe ne traže nikakav luksuz – samo pravo na zaštitu na radu, pravo na život i ljudsko dostojanstvo”, istakao je on.

Nije jasno na koji način će ”Jura” tretirati odluku gradskog Kriznog štaba. Stanković kaže da će pomno pratiti primenu ove odluke i onog momenta kada bude ugrožavala prava radnika i njihovo zdravlje reagovaće kao i sada.

“Neću dozvoliti da se bilo čiji život ugrožava i svakako neću nikada pristati na to da je nečiji profit važniji od života”, kategoričan je Miodrag Stanković.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Svi zaboravljaju jedno,da je u nasoj zemlji kapitalisticki sistem,nema vise socijalizma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com