Politika

Miodrag Stanković: Pokriti nišku Letnju pozornicu

Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša podneo je odborničku inicijativu kojom traži da se niška Letnja pozornica pokrije, kao i da se pod hitno izvrši popravka i pusti u rad fontana na Trgu Кralja Milana.

 

„Zahtevam da se niška Letnja pozornica pokrije i da se sledeća godina u vreme održavanja filmskih susreta dočeka spremno, bez straha od padavina i otkazivanja projekcija. Takođe, zahtevam da se pod hitno izvrši popravka i pusti u rad fontana na Trgu Кralja Milana” – izjavio je Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša.

Svake godine se filmski susreti dočekuju sa strahom od padavina. Zbog toga je neophodno pokriti pozornicu kako bi ljudi ukoliko dođe do padavina mogli nesmetano da prate program festivala, smatra ovaj niški odbornik.

“Kritikovali smo parterno uređenje Trga Kralja Milana koje je koštalo Grad preko 500 miliona dinara, a sada fontana na tom istom rekonstruisanom Trgu, za koju je dat toliki novac, ne radi. Nedopustivo je da u vreme održavanja filmskih susreta nova fontana ne radi. Ideja o postavljanju fontane pored same reke nije ni bila dobra, jer se moglo pretpostaviti da će često biti problema zbog jakog vetra i reke koja je jako blizu”, dodao je Stanković.

Kaže da je odnos organizatora prema glumcima i publici koja sa kišobranima prati filmske susrete ili beži od kiše je krajnje poražavajući. Zbog glumaca i publike festival opstaje, i zato organizatori moraju postaviti festival na viši nivo. Organizatori bi trebalo da se ugledaju na druge prestižne glumačke festivale u regionu.

Grad Niš iz godine u godinu izdvaja sve manje para za kulturu. Za kulturu odnosno kulturne manifestacije koje se finansiraju oko 90% iz budžeta grada sredstva su sve manja.

“Кultura u Nišu opstaje zahvaljujući inerciji, entuzijazmu pojedinaca i davno uspostavljenim gradskim manifestacijama” – zaključio je Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Молим те, не нуди идеје Неши – гуски, јер ће он део пара дати за политички опстанак, а део присвојити. Не треба посебно објашњавати његову технику, после промене 10 странака !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com