Društvo

Miodrag Stanković: Obezbediti hranu i vikendom korisnicima Narodne kuhinje

Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša, podneo je danas odborničku inicijativu kojom traži da se korisnicima Narodne kuhinje omogući kontinuirano snabdevanje hranom, kako radnim danima, tako i vikendom.

„Zahtevam da se obezbede dodatna sredstva iz budžeta Grada Niša za korisnike Narodne kuhinje i da se hrana deli kako radnim danima tako i vikendom. U zimskim uslovima, kada su prisutne velike hladnoće, a pored toga imamo i ozbiljnu epidemiološku situaciju, to je važno pitanje koje mora biti rešeno našim najugroženijim sugrađanima“, izjavio je Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša.
Prema njegovim rečima, od nedavno, oko 1000 najsiromašnijih građana Niša u Narodnoj kuhinji dobija tople obroke samo radnim danima, dok subotom i nedeljom, kao i u vreme praznika ostaju bez hrane.
Кorisnici Narodne kuhinje u Nišu kažu da je hrana u Narodnoj kuhinji “uglavnom dobra”, iako nema mesa, povrća i voća, a za praznik ponekad dobijaju po kesu makarona i pirinča.
“Vikend gladovanje” jeste ozbiljan problem“. Uz svaki obrok obezbediti i voće korisnicima, jer su im vitamini preko potrebni”, rekao je Stanković.
Umesto da se hrana deli napolju, na hladnom betonu, kaže Stanković, korisnici Narodne kuhinje bi hranu mogli da dobijaju u obližnjoj mesnoj kancelariji, koja se trenutno ne koristi i stoji prazna.
Pandemija kovida povećala je potrebu najsiromašnijih, jer u svakoj krizi oni koji su ugroženi postaju još ugroženiji.
Zabrinjavajući je podatak i da se broj korisnika Crvenih krsta značajno uvećao u prethodne dve godine.
“Očigledno je da nije napravljena dobra procena, u svim uslovima, pa ni u uslovima korone, jer da jeste, program ne bi prestajao, odnosno ne bi prestala da se deli hrana i vikendom“, objašnjava  Stanković i dodaje da sugrađani koji nemaju drugi način da se prehrane je prioritet i zato zahtevam da nadležni preduzmu neophodne mere i da se ovaj problem hitno reši“ ,zaključio je Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com