Politika

Miodrag Stanković: Niška vlast da počne da brine o imovini Grada

Miodrag Stanković, odbornik Skupštine Grada Niša ponovo je na poziv članova posetio “Udruženje penzionera Rentgenova Niš” koje već skoro 30 godina koristi prostorije u Mesnoj kancelariji „Mija Stanimirović”, u širem centru grada i redovno plaća zakupninu. Njima je ta mogućnost veoma značajna, jer se tu sastaju, druže i kvalitetno provode svoje slobodno vreme.

 

“Pre 8 meseci, nakon odborničke inicijative koju sam podneo kao odbornik Skupštine Grada Niša , izvođeni su radovi na adaptaciji prostorija Udruženja (MK Rentgenova).Objekat je stavljen u funkciju za doček Nove godine.Nedopustivo je da su u adaptiranom prostoru u roku od samo nekoliko meseci zidovi počeli da pucaju, voda sa plafona curi, usled vlage podigao se parket koji je takođe popucao”, rekao je Stanković.

On je podsetio da osim Mesne kancelarije „Mija Stanimirović” i mnoge druge su u lošem stanju, zapuštene i neuslovne za bilo kakve aktivnosti. Pored zaposlenih u Upravi Grada, mesne kancelarije koriste i mnogobrojna udruženja – šahisti, plesači, penzioneri, humanitarne organizacije…

Mesne kancelarije su imovina Grada i građani često svoje potrebe i poslove završavaju u mesnim kancelarijama, koje su najbliže mestu njihovog stanovanja, kazao je.

U ranijem periodu, do pre deset i više godina, obavljani su redovni obilasci mesnih kancelarija, zapisnički je konstatovano gde postoje problemi i šta je sve potrebno popraviti i zameniti, ali sa tom praksom se prestalo. Sada se samo od izbora do izbora vrši pregled stanja mesnih kancelarija, jer se u njima nalaze biračka mesta.

Stanković je na kraju zaključio da bi Grad trebalo da se domaćinski ponaša prema svojoj imovini i da je održava u stanju koje omogućava njeno nesmetano korišćenje.

“Pozivam gradonačelnicu i ostale čelnike Grada da hitno reaguju i počnu da brinu o imovini Grada, da se nadoknadi nastala šteta a prostor Udruženja penzionera Rentgenova ponovo adaptira” . zaključio je Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Како то да Станковић не препознаје гашење свих форми демократског деловања грађана ?!.
    Месне канцеларије морају да постану радионице локалне демократије !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com