Politika

Minut ćutanja za nastradale kod Međurova

Sednica Skupština grada Niša započela je danas minutom ćutanja za petoro nastradalih u sudaru kod Donjeg Medjurova, a opozicija je tražila da jedna od tačaka dnevnog reda bude i bezbednost u saobraćaju na području grada.

Predlog opozicije nije prihvaćen ali se u Skupštini grada ipak govorilo o nesreći u kojoj je petoro ljudi poginulo.

Predstavnici grada istakli su da je grad preduzeo sve što je u njegovoj nadležnosti u vezi saobraćajne signalizacije na pružnim prelazima i ukupne bezbednosti saobraćaja na području Niša.

 

Pomoćnik gradonačelnika Niša Miloš Milošević rekao je da zna pouzdano da je grad Niš svu signalizaciju na pružnim prelazima na svom području proverio pre nego što se nesreća dogodila i tom prilikom je ustanovljeno da nije bilo propusta u onome što je grad trebalo da uradi.

„Grad je dužan da postavi signalizaciju, ali vezano samo za drumski saobraćaj. Sve ostalo što je vezano za prugu, rampe i signalizaciju, treba da postavi železnica. Grad Niš svake godine izdvaja dvadesetak miliona za održavanje putnih prelaza, ali se taj iznos uplaćuje na račun železnice. Njihova je dužnost je da se staraju o pružnim prelazima. Grad nema uticaja na to gde će železnica da investira uplaćeni novac“, izjavio je Milošević.

Odbornik Demokratske stranke i lider niških demokrata Miodrag Stanković je rekao da su sednici Skupštine grada Niša trebalo da prisustvuju predstavnici „Železnica Srbije“ kako bi objasnili šta se desilo sa donacijom Evropske unije koja je namenjena rekonstrukciji pruge od Niša do Brestovca.

„Ta donacija čeka već tri godine. Još je aktuelna, a pitanje je dokle će biti. Tom donacijom mogao je da bude rešen pružni prelaz kod Donjeg Međurova i ne bi došlo do ove nesreće“, rekao je Miodrag Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com