Virus KoronaZdravlje

Ministarstvo zdravlja: Sa simptomima koronavirusa idite u posebne ambulante domova zdravlja

Građani koji imaju simptome oboljevanja od Covid-19, povišena temperatura, kašalj, bol u grlu, treba da se odmah, bez odlaganja, upute u posebne ambulante domova zdravlja koje su opredeljenje za pacijente sa respiratornim infekcijama i temperaturom, poručuju iz Ministarstva zdravlja.

U tim ambulantama će svakome sa navedenim simptomima biti urađena dijagnostika, odnosno rentgenski pregled pluća, krvna slika i izmerena temperatura i dato mišljenje za dalje lečenje.

„Napominjemo da nije potrebno pozivati telefonskim putem domove zdravlja, već se odmah javiti lekarima u navedenim posebnim ambulantama i obaviti pregled“, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Dom zdravlja Niš, počev od 31. marta, uveo je trijažu za febrilna stanja i respiratorne infekcije u vidu 24-časovnog dežurstva u centralnom objektu, ulaz broj 1.

„Dežurstvo Doma zdravlja Niš organizovano je u periodu od 18 do 7 časova ujutru i dežuraće Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih, Služba za laboratorijku dijagnostiku, Služba za rendgen dijagnostiku i Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu“, navode u saopštenju.

Za sva pitanja i informacije telefoni kol centra Doma zdravlja Niš dostupni su 24 časa: 0700/303 503 (na ovom broju ima 20 telefonskih linija) i još četiri telefonske linije: 018/503 736, 018/503 737, 069/4555 218 i 069/4555 168 na kojima se javljaju lekari i daju građanima stručne savete, poručuju u Domu zdravlja.

Iz ove ustanove mole za strpljenje i razumevanje imajući u vidu da razgovor lekara sa građanima traje u zavisnosti od vrste problema.

Ključne reči

Povezane vesti

Jedan komnetar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close