Obrazovanje

MINISTARSTVO PROSVETE, NAUKE I TEHNOLOŠKOG RAZVOJA ODLUČILO: Takmičenja i smotre učenika biće održana

Takmičenja i smotre učenika osnovih i srednjih škola u Srbiji biće održana uprkos najavama pojedinih stručnih društva da nema uslova za njihovo održavanje, odluka je Ministarstva prosvete, neuke i tehnološkog razvoja.

Odluka je upućena svim osnovnim i srednjim školam a u dopisu se navodi da je potrebno da svi organizatori, uključujući osnovne i srednje škole preuzmu neophodne aktivnosti kako bi se takmičenja organizovala uz poštovanje svih epidemiloških mera.

“Cilj takmičenja i smotri je afirmacija obrazovno vaspitnog rada, postignuća učenika i podizanje kvaliteta obrazovanja. Odluka da se takmičenja i smotre održe uz poštovanje svih epidemiloških mera doneta je u najboljem interesu učenika i kako niko od učenika ne bi bio oštećen i diskriminisan“, naveo je ministar Branko Ružić.

Uz dopis Ministarstva školama su dostavljene i preporuke za postupanje tokom održavanja takmičenja učenika u cilju prevencije i kontrole infekcije virusom Kovid 19 Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

“Potrebno je primenjivati sve mere prevencije za sprečavanje virusa, uključujući i obavezno nošenje maske i obezbeđivanje mera za pojačanu higijenu ruku i prostora. Tokom održavanja takmičenja broj učenika u učionici ne može biti veći od 15, a neophodno je i održavanje fizičke distanca od najmanje 1,5 metara. Za kontrolu sprovođenja mera neophodno je zadužiti jednu osobu, deo je preporuka Instituta za javno zdravlje”, stoji u dopisu.

Preporuka je da sportska takmičenja budu pomerena i održana u trenutku kada epidemiološka situacija bude povoljnija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com