Društvo

Ministarstvo odlučuje o isplati dnevnica veteranima iz 1999.

Rok od 30 dana, da Ministarstvo odbrane Srbije odluči o predlogu pravnih zastupnika učesnika rata 1999. godine, ističe krajem naredne nedelje.

 Ministarstvo treba da odluči da li prihvata da dobrovoljno, bez sudskih sporova, učesnicima rata isplati naknada za pretprljenu materijalnu i nematerijalnu štetu.

 “Od Ministarstva odbrane smo zatražili isplatu materijalne štete od 200.000 dinara, odnosno 3.500 po danu provedenom u vojnim jedinicama, zateznu kamatu na taj iznos i 100.000 dinara po borcu na ime nadoknade nematerijalne štete”, izjavio je Aleksić za agenciju Beta.

 On je istakao da je predlog o ovakvom načinu isplate podnet na osnovu presuda Apelacionih sudova o diskriminaciji boraca. Kako je naveo, borci Topličkog okruga su, na osnovu Uredbe Vlade Srbije iz 2008.godine, dobili ratne dnevnice kao novčanu naknadu, što nije bio slučaj sa borcima iz ostalih delova Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com