DruštvoEkonomija

Ministarstvo odbrane: Grad Niš neće plaćati kamatu zbog dugovanja za zemljište aerodroma

Povodom saopštenja Nacionalne koalicije za decentralizaciju (NKD) u kome ukazuje da bi zbog problema koji je stvorila prethodna vlast 2009. godine, Grad Niš trebalo da od 29. jula 2020. godine počne sa isplatom kamate Ministaratvu odbrane zbog dugovanja za zemljište aerodroma, Ministarstvo odbrane saopštava da “Grad Niš neće plaćati nikakve kamate i da zbog problema koji je napravila prethodna vlast neće ispaštati građani Niša”.

 

 

“Ministarstvo odbrane najavljuje hitan sastanak predstavnika Grada Niša, Republičke direkcije za imovinu i Ministarstva odbrane u cilju rešavanja nasleđenog problema dugovanja Grada Niša za oduzeto zemljište”, ističu iz Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Nacionalna kolacijia za decentralizaciju u toku prethodne nedelje ukazla da bi Grad Niš od srede 29. jula 2020. godine, mogao početi sa isplatom dnevne kamate od 6.313 evra Ministarstvu odbrane zbog dugovanja za zemljište aerodroma.

Nacionalna koalicija za decentralizaciju tom prilikom pozvala je rukovodstvo Grada Niša i predstavnike Ministarstva građevinarstva i saobraćaja, kao i Ministarstva odbrane, da promptno i bez odlaganja oproste dug gradu za oduzeto zemljište.

Podsetimo, na sednici Skupštine grada Niša, koja je održana juna 2018. godine potvrđen je predlog Gradskog veća i doneta je odluka da se aerodrom “Konstantin Veliki” ustupi Republici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com