DruštvoEkonomija

Ministarka uručila Nišlijama rešenja o ozakonjenju

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović uručila je 11 rešenja o ozakonjenju investitorima i gradjanima Niša, a pojedini od njih su na taj dokument čekali duže od 10 godina.

Mihajlović je kazala da rešenja o ozakonjenju dodeljuje i u drugim mestima koje posećuje da bi ljudi shvatili značaj tog postupka.

U oblasti gradjevinarstva prioriteti Vlade Srbije su ozakonjenje i primena Zakona o stanovanju, rekla je ona.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je istakao da je Grad Niš do sada izdao 2.000 rešenja o ozakonjenju.

“Po pitanju izvršavanja obaveza u postupku ozakonjenja Niš se nalazi na četvrtom mestu u Srbiji. Radimo na formiranju novog tima koji će dodatno ubrazati taj postupak”, kazao je Bulatović.

Ministarka gradjevinarstva izjavila je danas u Nišu da su izgradnja auto-puta Niš-Merdare-Priština i izgradnja železničke obilaznice oko Niša prioriteti Vlade Srbije u tom delu zemlje.

“Do kraja godine biće raspisan javni poziv za izbor izvodjača radova koji će graditi deonicu auto-puta Niš-Pločnik. Reč je o skoro 40 kilometara dugoj deonici ka Prištini”, kazala je Mihajlović.

Prema njenim rečima, sa Evropskom investicionom bankom nedavno je potpisan ugovor o finansiranju elektrifikacije i modernizacije pruge Niš-Dimitrovgrad i izgradnji železničke obilaznice oko Niša.

“Vrednost ugovora je 268 miliona evra, grant je 73 miliona evra, a 60 miliona evra je izdvajanje iz budžeta Srbije”, rekla je Mihajlović i dodala da se već radi eksproprijacija na trasi obilazanice.

Načelnica Niavskog upravnog odbora Dragana Sotirovski kaže da su predsednici svih opština sa područja tog okruga danas imali priliku da predoče ministarki i njenim saradnicima probleme sa kojima se susreću i da su oni kao prioritete naveli izgradnju putne infrastrukture i seoskih vododovoda, ali i završetak postupka ozakonjenja.

Aerodrom “Konstantin Veliki”

Beogradski aerodrom ne ugrožava niški

Na pitanje novinara da li je ugovorom o koncesiji beogradskog aerodroma ograničen rast broja putnika i kapaciteta aerodroma u Nišu, ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je kazala da Vlada Srbije ni u jednom trenutku nije vodila pregovore o ograničavanju broja putnika i kapaciteta niškog aerodroma.

“Mi smo još u procesu definisanja svih klauzula ugovora o koncesiji koji još nije potpisan”, rekla je Mihajlović.

Ona je kazala da je interes Vlade Srbije da se aerodrom “Konstantin Veliki” u Nišu i dalje razvija, a planirana ulaganja države u taj aeorodrom su 7,5 miliona evra, izjavila je danas u Nišu ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

“Kontrolni toranj visine do 27 metara, koji će se graditi na aerodromu u Nišu, biće korišćen i u slučajevima kada na aerodromu u Beogradu ne bude nešto funkcionisalo”, rekla je Mihajlović.

Ona je podsetila da je u protekle dve godine Vlada Srbije kroz opremu i novac pomogla aerodrom “Konstantin Veliki” sa 6,5 miliona evra.

Mihajlović je u niškog Gradskoj kući uručila direktoru JP “Aerodroma Niš” Vladici Djurdjanoviću sertifikat koji potvrdjuje da ta vazdušna luka ispunjava sve standarde bezbednosti.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com