Društvo

Ministarka najavila rešenje problema sa strujom u naselju „12. februar“

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović obećala je da će biti rešen problem stanara niškog naselja „12. februar“ koji već šest meseci nemaju struju.

Predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike sastali su se juče sa predstavnicima nevladine organizacije Opre Roma i stanovnicima niškog naselja „12. februar“, nakon što su oni organizovali štrajk ispred zgrade Vlade Srbije.

Đedović je poručila da će problem biti rešen kada se budu stvorili neophodni preduslovi da Elektrodistribucija Srbije izda nove priključke.

„Radi se na iznalaženju zakonski legitimnog rešenja za brzo obezbeđivanje električne energije stanovnicima naselja „12. februar“, jednako brinući o svim građanima Republike Srbije, a imajući u vidu zimski period koji je pred nama“, rekla je Đedović.

Zbog neizmirenih dugovanja stanovnicima naselja „12. februar“ obustavljena je isporuka električne energije još 2014. godine, a tokom 2022. izvršena je i demontaža mernih mesta, pre svega zbog samovoljnog priključenja na elektroenergetsku mrežu.

Tada je po prijavi Ministarstvu unutrašnjih poslova pokrenut krivični postupak zbog neovlašćene potrošnje i zbog neovlašćenog premošćavanja na sedam brojila, čime je onemogućeno merenje potrošnje električne energije, jer je sva potrošnja išla van brojila. U naselju „12. februar“ živi 106 građana, u 20 objekata, a u ovom trenutku aktivan je samo jedan priključak električne energije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com