Ekonomija

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio Svrljig

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je danas opštinu Svrljig povodom rekonstrukcije vodovodne mreže, u koju je uloženo više od četiri miliona dinara.

Pomenuta sredstva za radove u Ulici Petra Miloševića izdvojio je Kabinet ministra bez portfelja. Vodovodni sistem u Svrljigu izgrađen je sedamdesetih godina prošlog veka, tako da je rekonstrukcija bila neophodna, a direktnu korist od ovog projekta imaće približno 2.000 korisnika – domaćinstva i ustanove javne namene, poput Predškolske ustanove „Poletarac”.

Đerlek je ukazao na to da Svrljig ima probleme sa vodosnadbevanjem i da je važno to što je ovaj projekat završen za svega nekoliko meseci, dodavši da ga je predsednik te opštine Miroslav Marković informisao o tome da postoji potreba za daljim razvojnim projektima.

Nastavićemo da ulažemo u putnu i komunalnu infrastrukturu jer nam je važno da mladi ostanu ovde. Takođe, neophodno je dovesti investitore u ovaj kraj i na tome ćemo raditi, poručio je ministar.

Marković je naveo da su Svrljigu, koji spada u nerazvijene opštine, potrebna velika ulaganja kako bi uhvatio korak sa većim i razvijenim opštinama i gradovima.

Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj sufinansirao je projekte u Nišavskom okrugu (Svrljigu, Merošini i Aleksincu) sa ukupno 7,7 miliona dinara.

Novi javni konkurs u okviru kojeg će 315 miliona dinara biti uloženo u opštine širom Srbije možete pogledati ovde.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com