Hronika

Ministar Vulin na Eviji obišao pripadnike Helikopterske jedinice

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Helikopterske jedinice koji na ostrvu Evija zajedno sa grčkim kolegama ulažu nadljudske napore u borbi sa vatrenom stihijom koja je zahvatila ovo ostrvo.

Ministar Vulin istakao je da je ponosan na pripadnike ove jedinice koji su nakon maksimalnog angažovanja na gašenju požara u Srbiji i Severnoj Makedoniji, neumorno nastavili rad kako bi pomogli bratskom grčkom narodu u borbi sa požarima koji su ih zadesili.

Foto: mup.gov.rs

Komandant Helikopterske jedinice Nenad Nedić naveo je da je tokom jučerašnjeg dana Helikopterska jedinica u 30 naleta, iznad severozapadnog dela ostrva, izbacila 35 tona vode, na dva sela koja su bila ugrožena požarom koji je krajem dana lokalizovan i stavljen pod kontrolu.

Nedić je istakao da je Republika Srbija jedna od retkih zemalja koja je u Grčku poslala vazduhoplove i precizirao da je uz Švajcarsku koja je poslala tri, Srbija kao pomoć grčkom narodu poslala tri helikoptera, dva „bel 212“ i „H-145“, sa 14 članova posade, pilotima i vazduhoplovnim mehaničarima.

Prema njegovim rečima, i taj podatak govori o kapacitetima sa kojima raspolaže naše Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Foto: mup.gov.rs

Komandant Helikopterske jedinice rekao je da je posada sa helikopterima smeštena u vojnoj bazi Tanagra, koja se nalazi 20 minuta leta od severnog dela ostrva koji je prostor angažovanja srpskih helikoptera.

Pripadnici Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon gašenja požara u Srbiji i angažovanja u Severnoj  Makedoniji,  po naređenju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića upućeni su u Grčku, kako bi pomogli u savladavanju požara koji su zahvatili ovu zemlju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com