Društvo

Ministar Stefanović: Spekulacije o otpuštanju profesionalaca su laž

Ministar odbrane i potpredsednik Vlade Republike Srbije Nebojša Stefanović poručio je da su spekulacije koje su se pojavile u javnosti da postoji ideja da se otpusti više hiljada profesionalaca iz Vojske Srbije apsolutna laž.

On je istakao da ne samo da se ne planira otpuštanje profesionalaca u vojsci, već se planira zapošljavanje novih, kao i značajno povećanje plata.

“Zaposleni u Vojsci Srbije dobiće ove godine, pored povećanja od pet odsto koje dobijaju svi, i dodatnih 10 procenata, od čega će najviše dobiti vojnici sa najmanjom platom”, rekao je Stefanović.

“Više puta sam rekao i ponoviću – snaga Vojske su njeni ljudi”, istakao je ministar odbrane i dodao da će se ulagati ne samo u veće plate vojnika, već i u njihovu opremu i uslove rada.

Naveo je i da će se paralelno i dalje temeljno raditi na razmatranju ideje o uvođenju služenja redovnog vojnog roka, što ne predstavlja nikakav razlog za otpuštanje vojnika.

“Želimo jaku, snažnu, opremljenu i dobro plaćenu Vojsku, jer je samo takva vojska garant stabilnosti i bezbednosti Srbije i da ćemo se za to boriti”, zaključio je Stefanović.

Izvor: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com