Društvo

Ministar Stefanović obišao pripadnike 63. padobranske brigade

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, sa zamenikom načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majorom Petrom Cvetkovićem, obišao je danas Komandu 63. padobranske brigade na niškom vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“.

Stefanović je naglasio da ogromno poštovanje koje građani Srbije imaju prema svojoj vojsci, a posebno prema 63. padobranskoj brigadi pokazuje koliko je ta jedinica u prošlosti zaslužila to zvanje, ali sa druge strane pokazuje i koliko se mnogo očekuje od 63. padobranske brigade u izvršenju svih zadataka na zaštiti građana Republike Srbije i naše zemlje.

Foto: mod.gov.rs

Šta je sve planirano u realizaciji obuke kada je reč o toj jedinici, na početku današnjeg obilaska ministra Stefanovića je informisao komandant 63. padobranske brigade pukovnik Nenad Zonić.

„Ova jedinica odlukom predsednika Vučića ponovo je brigada. U prethodnom periodu dobila je novu opremu koja će pomoći u lakšoj realizaciji zadataka. Naravno, ima još mnogo toga što možemo zajednički da uradimo. Jedan od zadataka koji ću, zajedno sa Generalštabom, dati svojim saradnicima je da u narednom periodu pokušamo da ovu brigadu opremimo još savremenije i još bolje, da olakšamo njihovo delovanje i ovde na teritoriji aerodroma gde je i razmeštena, ali naravno da novim vozilima i opremom omogućimo njihov brži i efikasniji transport i sve ono što olakšava njihova borbena dejstva“, istakao je ministar Stefanović.

Ministar Stefanović je izrazio očekivanje da će se pripadnici 63. padobranske brigade i dalje požrtvovano zalagati u borbi za izgradnju sistema bezbednosti u kojem će Srbija biti još sigurnija, dodajući da će u tim ciljevima imati bezrezervnu podršku.

Foto: mod.gov.rs

Tokom današnjeg obilaska na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“, komandant 63. padobranske brigade pukovnik Zonić upoznao je ministra Stefanovića i o nameni, zadacima i trenutnom angažovanju te jedinice.

Ministar Stefanović obišao je i Spomen sobu 63. padobranske brigade, objekte gde se pripadnici te jedinice obučavaju, a današnja poseta završena je prikazom dela sposobnosti 63. padobranske brigade.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com