Merošina

Ministar Stefanović o gorućim problemima opštine Merošina razgovarao sa građanima i članovima Privremenog veća

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović posetio je u sklopu obilaska Nišavskog okruga, opštinu Merošina. U društvu direktora policije, Puteva Srbije i EPS-a, ministar se u jednočasovnom razgovoru sa građanima, privrednicima i članovima Privremenog veća upoznao sa gorućim problemima u našoj opštini.

Građani su izrazili najveću zabrinutost po pitanjima putne infrastrukture i lošeg stanja u seoskim ambulantama kao i otkupnom cenom višnje, dok su privrednici uglavnom imali primedbe na rad administracije, odnosno službe za Katastar.

Ministra je interesovala i situacija u vrtićima, da li postoje liste čekanja za decu i da li postoji potreba za novim smeštajnim kapacitetima. Direktorka PU Poletarac Vesna Ilić, informisala je ministra da je projekat za proširenje postojećeg vrtića u proceduri i da će nakon proširenja vrtić biti u mogućnosti da pruži adekvatnu uslugu za 200 mališana od jaslica i boravka do predškolskog.

Foto Merošinske Vesti

Pored ministra Stefanovića, delegaciju koja je posetila Merošinu činili su i direktor policije Vladimir Rebić, direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak, generalni direktor EPS-a Milorad Grčić i načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski.

Pored pitanja na koja je odgovor davao potpredsednik Vlade dr Nebojša Stefanović, najviše pitanja bilo je upućeno direktoru JP „Putevi Srbije“ Zoranu Drobnjaku, zbog magistralnog puta Niš-Prokuplje, za koji je i sam direktor primetio da je u lošem stanju i najavio njegovu kompletnu rekonstrukciju iduće godine. Ostala pitanja biće rešavana u saradnji sa nadležnim ministarstvima.

Foto Merošinske Vesti

Nakon razgovora u sali skupštine opštine Merošina, ministar je u pratnji predsednice privremenog veća Sanje Stajić obišao i stranačke prostorije Srpske Napredne Stranke.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com