ObrazovanjeVirus Korona

Ministar Ružić: Nema razloga za prelazak na onlajn nastavu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas za RTS da nema razloga za prelazak na onlajn nastavu.

Što se tiče konkretnih brojki koliko je zaraženih učenika, Ružić je naveo da je u osnovnim školama taj procenat negde oko 0,1 odsto na nivou čitave Srbije.

On je naglasio da su se škole pokazale kao najsigurnije mesto, jer se pokazalo da u njima ne dolazi do procesa transmisije samog virusa, već da virus dolazi spolja.

“Imamo situaciju da u nekim okruzima koronavirus uopšte nije ušao u škole. Tako da nema razloga ni za paniku, ni za prelazak na onlajn nastavu”, kazao je ministar Ružić.

On je istakao da je bitno obezbediti da proces sticanja znanja i dalje teče.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Šta jebote taj ministar tu popuje “škola je najbezbednije mesto” kada se ni ne uračunava u stanje! Škole je trebalo zatvoriti kada pređe 500 obolelih. Ali ništa od toga! Ako se deca zaraze, lako mogu preneti virus na svoje roditelje ili staratelje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com