Društvo

Ministar poručio mladima u Nišu da se uključe u rad Start ap centra

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, boravio je u Nišu, kako bi se sa nadležnima u gradu dogovorili o svim detaljima vezanim za Start ap inovacioni centar, koji treba da bude otvoren u septembru. Takodje, objavljen je Javni poziv za korišćenje usluga centra.

Otvaranje ovog centra podrazumeva nova radna mesta i razvoj inovativnog preduzetništva u Nišu.

“Velike su mogućnosti, i model koji se koristi za ovaj Start ap inovacioni centar je isti onaj model koji se koristi danas u najrazvijenijim zemljama sveta, i onaj uspeh koji su one postigle, očekujemo da će takav uspeh dostići i mladi u Nišu.

Ovo je jedna poruka svim mladim ljudima – uključite se na ovaj konkurs, biće tu još mnogo sistema podrške ovim start ap kompanijama,” rekao je ministar Nenad Popović.

Kompletan projekat podrazumeva izgradnju Naučno tehnološkog parka.

“Ovim prvim korakom, studentskim Start ap centrom, koji će biti lociran na Elektronskom fakultetu, obezbedjeno je da se sačuvaju naši najbolji studenti, spremni da se otisnu u preduzetništvo, pa se nadam da će dobar deo njih i ostati ovde, a da će odliv mozgova biti prošlost,” rekao je Goran Đorđević, pomoćnik gradonačelnika.

“Elektronski fakultet i Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj raspisali su konkurs za nove stanare studentskog Start ap centra, koji će se već tokom avgusta useliti u novi prostor koji se uredjuje po projektu koji je podržala Vlada Srbije,” istakao je gradonačelnik Darko Bulatović.

Vrednost projekta je 45 miliona dinara. Otvaranje se očekuje 1. septembra.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com