Merošina

Ministar poljoprivrede posetio domaćinstvo Stamenković u Dešilovu

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović u društvu načelnice Nišavskog upravnog okruga Dragane Sotirovski i predsednika opštine Merošina Saše Jovanoviča, posetio je domaćinstvo Milana Stamenkovića iz Dešilova, mladog poljoprivrednika, koji je na konkursu za mlade, dobio sredstva za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i uzgoja krava rase simentalac.

Domaćinstvo Stamenkovića obrađuje 56 hektara zemlje i ima farmu sa 40 grla krava, koje daju 330 litara mleka dnevno.

Milan Stamenković istakao je da mu je od velike koristi bila subvencija Ministarstva poljoprivrede kako bi unapredio proizvodnju mleka i nabavku krava.

Od Ministarstva poljoprivrede sam dobio podsticajna sredstva u iznosu od milion i 136 hiljada dinara, s tim što smo i mi doplatili 500 hiljada. Od tih sredstava kupili smo pet priplodnih junica. Trenutno u našim objektima imamo 40 priplodnih grla, 8 steonih junica i 11 krava koje muzemo. Naša dnevna proizvodnja je 330 litara mleka, a očekujemo povećanje za nekih 200 ili 250 litara“-kaže Milan za Merošinske Vesti.

Milan je kako kaže, za subvenciju saznao je na sajtu Ministarstva poljoprivrede koji redovno prati. Prvi je konkurisao i prvi je koji je dobio novac.

Trudimo se da naše stočarstvo unapredimo koliko je moguće. Cilj nam je da unapređenjem proizvodnje omogućimo moj i bratovljev opstanak i ostanak na selu“- ističe dvadesetogodišnji Milan.

Ovaj mladi poljoprivredni proizvođač dokaz je da se uz malo ličnog angažovanja, informisanosti i interneta može doći do značajnih sredstava za pokretanje sopstvene proizvodnje i obezbeđivanje egzistencije za sebe i svoju porodicu na selu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com