Društvo

Ministar odbrane pisao Vučiću da preduzme mere na zaštiti stanovništva

Ministar odbrane pisao je predsedniku Srbije kako bi od njega zatražio preduzimanje mera u skladu sa ustavnim ingerencijama.

U skladu sa Ustavom Republike Srbije ministar odbrane Aleksandar Vulin, zbog ugrožene bezbednosti građana Republike Srbije na najvećem delu teritorije naše zemlje, uputio je pismo predsedniku Aleksandru Vučiću u kojem zahteva od predsednika da, u skladu sa ustavnim ingerencijama, preduzme sve neophodne mere na zaštiti stanovništva.

I pored do sada preduzetih mera od strane nadležnih organa i organizacija, a polazeći od dešavanja na globalnom nivou i proglašavanja svetske pandemije Covid 19 od strane SZO, procena je da bi dalje širenje Covida 19 moglo značajno ugroziti zdravlje značajnog broja stanovništva u Republici Srbiji i time ugroziti normalno funkcionisanje života i institucija, kazao je Vulin.

Iz navedenih razloga rizici i pretnje po bezbednost građana zahtevaju hitne mere iz nadležnosti predsednika Srbije. Predsednik Republike Srbije je večeras primio procenu Ministarstva odbrane.

On je u obraćanju rekao da je sada na predsedniku Srbije da odluči kako i na koji način će iskoristiti svoja ustavna ovlašćenja i staviti sve službe u funkciju života i zdravlja građana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com