Politika

Ministar Novica Tončev dobio zaduženje

TONČEV ZADUŽEN ZA UNAPREĐENjE RAZVOJA NEDOVOLjNO RAZVIJENIH OPŠTINA

Novica Tončev, ministar bez portfelja biće zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština na teritoriji Republike Srbije. Prvi koraci kabineta ministarstva bez portfelja biće analiza trenutne situacije i identifikacija problema i potreba pojedinačnih opština, a osnovni zadatak pružanje podrške u njihovom sagledavanju i rešavanju.

“Ključna namera Vlade Republike Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić i predsednika Aleksandra Vučića, kao nosioca ideje o brzom ekonomskom razvoju svih opština u Srbiji, jeste rad na osposobljavanju nerazvijenih i devastiranih opština za njihovo kvalitetno i efikasno funkcionisanje”, izjavio je Novica Tončev

Novica Tončev je rođen 9. decembra 1962. u Nišu. Osnovnu i srednju školu pohađao je u Surdulici gde i danas živi i radi. Akademske i doktorske studije Građevinskog fakulteta u Nišu, na odseku visokogradnje, završio je sa najvišom ocenom. Iz oblasti građevine objavio je nekoliko stručnih i naučnih radova i godinama svoje znanje potvrđuje na čelu uspešne porodične kompanije”Tončev gradnja”. Član je izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije i predsednik Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije.

Društveno političko angažovanje:
• 1990 – 2000 – predsednik mesne zajednice Božica
• 1996- 2000 – član izvršnog saveta Skupštine opštine Surdulica
• 2000-2004- potpredsednik Skupštine opštine Surdulica
• 2008-2014 – predsednik opštine Surdulica
• 2014 – 2020 – predsednik Skupštine opštine Surdulica

U više navrata biran je za narodnog poslanika.
Član je Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije od 2010, a za potpredsednika partije izabran je 2012.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com