Merošina

Ministar Nedimović u razgovoru sa merošinskim poljoprivrednicima

O višnji, pčelama, povrću i subvencijama u stočarstvu proizvođači razgovarali sa ministrom

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović posetio je opštinu Merošina i u direktnom kontaktu sa proizvođačima razgovarao o njihovim problemima. Zbog kiše sastanak je održan u skupštinskoj sali koja je bila mala da primi sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače.

Među onima koji su bili u prilici da iznesu svoje probleme bili su pčelari iz merošinskog udruženja, koji su se žalili na voćare, jer po njihovim rečima nekontrolisano koriste hemijska sredstva. Sa druge strane voćare je zanimala cena i regulisanje otkupa, ali i savet u borbi protiv žilogriza, koji im uništava zasade.

Ministar je predložio dogovor između pčelara i voćara na obostranu korist i najavio strože kontrole prilikom otkupa višnje pred berbu. Takođe je izrazio očekivanje da će cena otkupa višnje biti dobra ove godine, zbog povećane tražnje iz inostranstva.

Pomoć države najavio je i u vidu otvaranja hladnjače u saradnji sa mađarskom vladom, koja bi svojim kapacitetom zadovoljila proizvođače višanja iz merošinskog kraja.

Na sastanku je bilo reči i o povrtarskoj proizvodnji i najavljeno je formiranje regionalnog centra za otkup poljoprivrednih proizvoda, pre svega povrća i njihovo plasiranje u markete i izvoz.

Pored poljoprivrednih proizvođača iz Merošine i ministra, sastanku su prisustvovali i načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski, predsednica privremenog organa Sanja Stajić, članovi veća i direktori javnih preduzeća.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com