Virus Korona

Ministar Lončar: “Objekat u Knez Selu najverovatnije će biti prodat”

Od adaptacije objekta nekadašnje Klinike za plućne bolesti u Knez Selu nadomak Niša, po svoj prilici, neće biti ništa.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je u izjavi za RTV Belle amie potvrdio da se odustalo od te ideje i da će se u Nišu graditi potpuno nova bolnica.

Iako je bilo najava da bi uz manja ulaganja nekadašnja bolnica u Knez Selu mogla da bude ”ozbiljan dodatni kapacitet” za lečenje kovid pacijenata, to se ipak neće dogoditi.

Razgovarali smo, ali objekat u Knez Selu ne ispunjava uslove koji su nama potrebni i najverovatnije će biti prodat. Novac od prodaje može da se uloži u novu bolnicu“, izjavio je ministar ne navodeći da li već ima zainteresovanih kupaca.

Lončar je govorio i o izgradnji objekta sekundarnog zdravstva čiji se nedostatak i te kako osetio tokom pandemije.

Namera nam je da izgradimo bolnicu poput one u Batajnici ili one kakvu će dobiti Novi Sad u septembru. Postoji već i lokacija na ulazu u Niš sa svim infrastrukturnim preduslovima koji su neophodni. To će za početak biti nova kovid bolnica, a kad sve ovo sa koronom prođe, funkcionisaće kao gradska bolnica koja u ovom trenutku nedostaje niškom zdravstvu. Nišu je potrebna i poliklinika sa psihijatrijskom bolnicom, da ne bismo pacijente smeštali u Toponici, za šta tek treba da se uradi projekat“, naveo je Lončar i istakao da će to značajno rasteretiti kapacitete UKC Niš.

Foto: S.P.

Podsećamo, na leto protekle godine, kada je bilo reči lo o potencijalnom jesenjem talasu pandemije, ministar Lončar je rekao da će objekat u Knez Selu biti adaptiran i opremljen i da će 500 postelja biti u pripravnosti za nove kovid pacijente, o čemu su Niške vesti već pisale.

Umesto da u novembru bude spreman za prijem obolelih, republičke vlasti su se oglasile informacijom da objekat u Knez Selu, gde su se do njegovog zatvaranja lečile bolesti pluća, ipak neće biti adaptiran. Medicinska javnost u Nišu bila je podeljena, što je kod građana izazivalo sumnju da od rekonstrukcije nekadašnje klinike u Knez Selu neće biti ništa. Tome je pet meseci kasnije stigla nova potvrda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

8 Komentara

  1. Ne ispunjava uslove? Bože me sačuvaj!!!
    Ali ne, tako i treba, pola njih doktora koji su radili gore su hteli da pređu u grad, a posle im je đavo kriv, ne sviđa im se dole, pa bi da se vrate!
    Nego to je druga priča.
    Svi znamo ko je kupac, samo je pitanje šta planiraju da prave ?! Sigurno narednih 20 god ništa, dok ne krenu zidovi da padaju!

  2. Ljudi u toj bolnici stekose penziju sa vrlo lepim radnim iskustvom.Ko god je lezao gore u bolnici nije se zalio na lose uslove i neusloovnu bolnicu.Jedino sto je bilo u izobilju i previse je cist vazduh sto Nisu nedostaje…….

  3. Objekat u Knez Selu itekako ispunjava uslove a ono malo,koje mozda trenutno ne ispunjava,moze se resiti uz mnogo manje ulaganja nego nov objekat da se gradi.Postojeci objekat je neko od vas politicara vec kupio,samo drzite u tajnosti jer je blizak vlastima i to je najveca sramota u ovom trenutku.

  4. Da li se svi prave da ne znaju ili jednostavno ne razmisljaju o tome. Mnogo manje mogu da se ugrade razne firme i firmice u adaptaciji nego li u izgradnji nove bolnice. Ovo je zlatno vreme za takve radnje jer je kontrola manja zbog ubrzane procedure oko izgradnje usled pandemije. Sto bi reko nas narod lov u mutnom.

  5. Da bi neko nesto prodao raj neko mora biti vlasnik tog neceg sto zeli da proda. Ta bolnica nikad nije bila privatna. Nekad je bila pojam za ostale bolnice,imala je parkove uredjene setaliste sve je tu bilo na svom mestu nekada a onda je iz nekog razloga pocelo njeno sistematsko unistenje sa nekim nama nepoznatim ciljem….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com