DruštvoНекатегоризовано

Ministar Krkobabić otvorio Regionalnu olimpijadu za predstavnike trećeg doba

Nekoliko stotina predstavnika iz gotovo čitave zemlje trećeg doba okupilo se na 16. Olimpijadi sporta u Nišu. Olimpijadu je otvorio Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu.

Okupljene je prvo pozdravio domaćin Olimpijade sporta, zdravlja, kulture i ekologije trećeg doba Niš Hadži Milorad Stošić iz Pokreta trećeg doba. Oni su u saradnji sa Gradskom organizacijom penzionera (GOP) organizovali ovo takmičenje sa ciljem da promovišu aktivnu i kreativnu starost, ali i da posebnu pažnju posvete zdravlju, kulturi i ekologiji.

„Hajde da izađemo iz stanova, hajde da se malo družimo, da razmenimo informacije i budemo u toku. Mi smo olimpijci koji ne podržavaju filozofiju „bitno je učestvovati“, želimo i da pobeđujemo. Sam naziv manifestacije govori da imamo više segmenata u toj manifestaciji i smatramo da su i sport, kultura, zabava i ekologija i zaštita životne sredine veoma bitne. Biće izložbe slika, ekologija – informacije za zaštitu životne sredine“, poručio je Hadži Milorad Stošić.

Ova Srbija uglavnom i počiva na vama, jer preko 20 posto čine osobe starije od 60 godina, poručio je Krkobabić olimpijcima.

„Vidim da ste orni i spremni za takmičenja. Mladalački duh je tu, zdravi ste, medicinska pomoć neće trebati i verujem da ste puni para. Šalim se, ali vi znate da cenite svaki dinar, znate da cenite to što su penzije redovne i sigurne i znate da cenite brigu države, jer vi činite osnovni temelj ove države“, kazao je.

A jedna od olimpijski trećeg doba je i Biljana Radenković, koja je ove godine zamenila svoju nekadašnju disciplinu i oprobaće se u pikadu.

„Aktivnost nas održava. Moramo da se nečim bavimo u trećem dobu. Ne dajemo se, ne treba da sedimo u kući i gledamo televiziju, već da izađemo napolje i da se krećemo. Imala sam udes prošle godine, tako da se ove godine neću takmičiti u brzom hodanju, već u pikadu“, rekla je Biljana.

Bogoljub Mitrović iz Popovca kaže da učestvuje dugi niz godina, što mu pomaže da održava kondiciju i da se podseća ljubavi prema fudbalu. Sada se takmiči u šutiranju penala, ali i u brzom hodanju i šahu.

Članica veća za sport u Opštini Medijana Maja Živković je istakla da joj je drago što je upravo sport razlog njihovog okupljanja i poželela im je da pobede zdravlje i sport.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Jedan komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com