DruštvoEkonomija

Ministar i gradonačelnica obećali pomoć privrednicima u Elektronskoj industriji

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obećali su danas privrednicima koji posluju u kompleksu nekadašnje Elektronske industrije u Nišu rešavanje nagomilanih infrastrukturnih i komunalnih problema.

Momirović je rekao da mala i srednja preduzeća koja posluju na području nekadašnjeg niškog industrijskog giganta upošljavaju više od 5.000 ljudi, a suočavaju se sa problemima koji im otežavaju poslovanje i razvoj.

“Prisustno je višedecinijsko devastiranje tog područja. Puno je pravnih problema koji su rezultirali nemogućnošću urednog snabdevanja vodom, strujom, otežanim odvoženjem smeća, nekontrolisanim parkiranjem. Putna infrastruktura je devastirana. Nije do kraja jasno ko je vlasnik kojih parcela”, rekao je Momirović u Gradskoj kući.

Prema njegovim rečima, u krugu Elektronske industrije ima svega, i praznih i devastiranih parcela i legalizovanih i nelegalizovanih objekata.

On je kazao da je u Nišu danas održan prvi sastanak radne grupe koja ima za zadatak da reši imovinske i infrastrukturne probleme prostora unutar Elektronske industrije.

Momirović je dodao da radna grupa u čijem su sastavu predstavnici grada Niša i Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine ima zadatak da u narednih šest meseci ponudi rešenja nagomilanih problema.

“Mi smo preuzeli obavezu da to u jednom relativno kratkom vremenskom intervalu rešimo. Da privrednici znaju tačno šta treba da urade ukoliko žele da imaju jaču struju, ukoliko žele više vode”, naglasio je Momirović.

Prema Momirovićevim rečima, Elektronska industrija ima potencijala da nakon rešavanja nagomilanih imovinskih i infrastrukturnih problema postane jedna od najatraktivnijih lokacija u Nišu.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kazala je da su se privrednici koji posluju u krugu

Elektronske industrije obraćali za pomoć zbog ozakonjenja objekata, nerešenih imovinskih odnosa, snabdevanja strujom, ali da grad bez pomoći države nije mogao da to razreši.

Prostor bivše Elektronske industrije; Foto: Niške Vesti

Sotirovski je rekla da će verovatno već od naredne nedelje grad imati konkretne zadatke koje će morati da reši kako bi olakšao poslovanje privrednicima na prostoru nekadašnjeg Ei-a.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com