Društvo

Ministar državne uprave i lokalne samouprave posetio Merošinu

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Aleksandar Martinović obišao je danas Narodnu biblioteku u Merošini, za čiju je prvu fazu rekonstrukcije ovo ministarstvo izdvojilo sredstva iz budžeta.

Martinović je izrazio zadovoljstvo time što je resor na čijem je čelu bio u mogućnosti da doprinese rekonstrukciji zgrade kulturnog centra, koja je glavno stecište kulturno-zabavnog i informacionog sadržaja.

On je ocenio da zgrada izgleda impozantno i da se, osim biblioteke, u njoj nalazi i renovirana multifunkcionalna sala, u kojoj se izvode pozorišne predstave i emituju bioskopske projekcije.

Foto: Nišavski upravni okrug

Ministar je održao sastanak sa predstavnicima Opštinske uprave i načelnikom Nišavskog upravnog okruga Petrom Babovićem, na kojem je bilo reči o planiranim projektima i o problemima i izazovima sa kojima se Merošina suočava.

Tom prilikom, Martinović je Opštinskoj upravi donirao 20 laptop računara kao vid podrške razvoju i funkcionisanju elektronske uprave.

On je nepomenuo da se najveći broj stanovnika Merošine bavi voćarstvom, te da bi od izuzetnog značaja bilo da postojeća hladnjača ponovo počne sa radom, uz uverenje da će, u saradnji sa resornim ministarstvom, to pitanje biti rešeno.

Ministar je preneo da je plan Vlade da do kraja 2025. godine čitava teritorija zemlje bude pokrivena širokopojasnim internetom, što će u značajnoj meri unaprediti život građana, posebno onih koji žive u brdsko-planinskim i ruralnim područjima.

Prema njegovim rečima, time bi se omogućio pristup svim građanima zemlje portalu eUprava.

Martinović je tokom današnjeg boravka u Merošini obišao Oblačinsko jezero i posetio domaćinstvo preduzetnice Marije Milenković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com