Zdravlje

Ministaka demantuje da joj je stigao dopis niških kardiohirurga koji su tražili da operišu vikendom kako bi se smanjile liste čekanja

Ministarka zdravlja Danica Grujičić, demanovala je u emisiji Euronews Centar da nije videla nikakav dopis niških lekara Klinike za kardiohirurgiju, koji su nedavno predložili da od Nove godine ova klinika radi i subotom i nedeljom kako bi se eliminisale liste čekanja, a oni će raditi bez finansijske nadoknade. Direktor ove klinike prof. dr Dragan Milić sa druge strane tvrdi da je takav dopis poslat Ministarstvu zdravlja na zvaničan mejl.

 

“Nisu poslali nikakav dopis, bar ga ja nisam dobila, niti sam ga videla. Pretpostavljam da ako su ga poslali na kabinet da ja to moram da vidim, skrenule bi mi pažnju sekretarice koje rade”, rekla je ministarka.

Dodaje da nije za to da doktori rade besplatno.

“Zašto bi doktor radio besplatno? Mi dosta vremena provedemo i volontirajući i radeći besplatno, da ne govorim da su plate, posebno naših medicinskih sestara koje rade na intenzivnim negama “bezobrazno” niske i da ukoliko njima ne podignemo plate, posebno onima koji vode računa o nepokretnim pacijentima, mi ćemo ostati bez tih medicinskih sestara. Poštujem entuzijazam naših kolega iz Niša, ali ja sam za to da se to njima plati”, odgovorila je Grujičić u emisiji Euronews Centar.

Direktor ove klinike u Nišu je poštujući i ceneći funkciju ministarke zdravlja prof. dr Danice Grujičić i sve njene napore da se na bolji i efikasniji način uredi zdravstveni sistem Srbije, reagovao u ime kolegijuma i demantovao izjavu ministarke zdravlja.

“Dopis kolegijuma klinike poslat je još 5. decembra u 09.58 h na zvaničan mail ministarstva zdravlja. Na žalost, očito, službe u ministarstvu nisu prosledile dopis ministarki koji je inače poslat i u pisanom obliku preko UKC Niš”, izjavio je Milić.


On se nada da će sve inicijative kolegijuma klinike Univerzitetskog kliničkog centra Niš biti shvaćene kao želja da se popravi zdravstveni sistem, sistem koji će u centar pažnje vratiti pacijenta i njegove potrebe, sistem koji će vrednovati stručnost i rezultate rada a ne poslušnost, sistem koji će dati novu sjajniju belu boju našim radnim mantilima i koji će uveriti mlade ljude da vredi ostati i boriti se za svoju zemlju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com