Kultura

Mini turneja predstave “U čije ime” i gostovanje predstave “Slikarke” u Beogradu

Niško narodno pozorište će od 15.12. do 17.12.2018. godine gostovati sa predstavom Aleksandra Mihailovića „U čije ime“, u režiji Milana Karadžića, na scenama pozorišta u Kikindi, Novom Sadu i Somboru.

“Ova mini turneja, na severu zemlje,planirana je u okviru saradnje, koje Niško narodno pozorište ima sa drugim pozorištima. Narodno pozorište Kikinda, uzvratiće posetu, odmah u utorak 18.12. sa predstavom „Kauboji“ po tekstu Saše Anočića, u režiji Kokana Mladenovića” navode iz Narodnog pozorišta.

Predstava „U čije ime“ je svoju premijeru u Nišu imala u novembru 2017. godine i jedna je od najgledanijih predstava na repertoaru pozorišta. Nedavno je na festivalu u Aleksincu, dobila dve glumačke nagrade i to Nataša Stanković kao mlada glumica i Aleksandar Marinković za najbolju mušku ulogu.

Predstava “Slikarke” gostuje u Beogradu

Predstava „Slikarke“ Hristine Mitić, u režiji Stevana Bodrože, gostuje u utorak, 18.12.2018. godine u 20 časova, na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

U predstavi glume: Evgenija Stanković, Vesna Josipović, Katarina Arsić, Jasminka Hodžić i Aleksandar Krstić.

Kako navode iz Narodnog pozorišta, drama „Slikarke” sačinjena je od triju priča koje su povezane istom temom – spremnošću na žrtvu žena koje su odabrale da se bave umetnošću, bez obzira u kom vremenu da žive.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com