Obrazovanje

Mini biblioteka ,,КNJIGA NA DAR“ iz Belgoroda stigla u OŠ ,,Bubanjski heroji“ Niš

Poklon mini biblioteka OŠ ,,Bubanjski heroji“ iz Niša

Uz pomoć ambasade Rusije u Republici Srbiji i Ruske humanitarne misije, preko 400 kilograma „intelektualnog“ tereta isporučeno je Ruskoj kući u Beogradu, Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banja Luci, Univerzitetu u Prištini, sa sedištem u Кosovskoj Mitrovici, biblioteci ,,Nikola Tesla“ iz Niša i Osnovnoj školi ,,Bubanjski heroji“ iz Niša.

Кnjige su stigle iz Belgoroda (Ruska Federacija). One su diplomatskom poštom isporučene u Srbiju, naglašava Đorđe Bojanić, nastavnik istorije u ovoj niškoj školi.

“U okviru kampanje ,,КNJIGA NA DAR“ ruski prijatelji su svojim prijateljima i partnerima poslali na poklon oko 1000 knjiga koje je Belgorodski državni tehnološki univerzitet „V.G. Šuhov“ prikupio u okviru kampanje. Organizator akcije je Institut za srpski jezik i komunikacije Belgorodskog državnog tehnološkog univerziteta „V.G. Šuhov“ “, kaže Đorđe Bojanić.

Foto: www.srpskaistorija.com

Veliki doprinos pružilo je Odeljenje za omladinsku politiku uprave grada Belgoroda, Slovenskog centra kulture, Belgorodskog državnog instituta za umetnost i kulturu, Beloruskog državnog instituta za kulturu i umetnost i lično Aleksandre Androsove i Biblioteke-muzeja Puškina u Belgorodu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com