Sport

Milovan Bratić izbaran za člana IO Olimpijskog komiteta Srbije

Na Izbornoj skupštini Olimpijskog komiteta Srbije održanoj 16. decembra 2020- godine, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu i predsednik UO Džudo saveza Srbije profesor dr Milovan Bratić, izabran je za člana Izvršnog odbora OKS. Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije broji deset ukupno članova, koji su izabrani tajnim glasanjem skupštinkih delegata, od dvanaest kandidata. Mandat traje četiri godine.

“Veoma sam počastvovan i lično srećan zbog prijema u članstvo IO Olimpijskog komiteta Srbije. Ovo je izuzetna prilika, da zajedno sa kolegama – članovima IO sarađujem i bavim se svim onim važnim pitanjima kada se radi o vrhunsom olimpijskom sportu u Srbiji, kao i o našim sportistima koji se bore braneći boje naše zemlje na svim kontinentalnim, i kao kruna učestvuju na Olimpijskim igrama”, kazao je profesor dr Milovan Bratić.

Dodao je da posebnu zahvalnost izražava predsedniku Džudo saveza Srbije, Njegovoj ekselenciji ambasadoru Srbije u Mađarskoj Ivanu Todorovu, na ogromnoj podršci koju nesebično pruža džudo i domaćem sportu uopšte, kao i mladim talentima pred kojima je uspešna karijera.

“Vodeći se dosadašnjim iskustvom, kao čovek i pedagog uložiću svoj maksimum da opravdam poverenje koje sam dobio”, izjavio je Bratić povodom izbora u članstvo IO našeg Olimpijskog komiteta.

Na Skupštini, reizbor je potvrđen dosadašnjem predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije, Božidaru Maljkoviću.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com