Društvo

MILOSAVLJEVIĆ: Ni jedna kanalizacija na svetu ne može da primi ogromnu količinu vode u istom trenutku

Na području Niša u toku jučerašnjeg dana za sat i po vremena palo je 22,2 litra kiše, a u pojedinim delovima grada bilo je sitnog grada veličine lešnika. Najviše problema kiša je napravila na centralnim gradskim ulicama, jer je zbog velike količine veliki broj ulica bio pod vodom. Tako je bilo na skorom celom Bulevaru Nemanjića i u Zetskoj ulici.

Direktor JKP “Naissus” Goran Milosavljević najavio je rekonstrukciju kanalizacione mreže kroz projekat izgradnje fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, kada će biti postavljeni novi kolektori koji će omogućiti da kanalizacija primi veće količine vode.  Ipak ističe da se kanalizaciona mreža i u najsavremenijim gradovima gradi u određenim dimenzijama i dodaje da kada bi se gradila kanalizaciona mreža koja bi trebalo da pokrije svaku kišu, ona bi bila veća od samog grada.

“Juče je palo toliko vode da je na našim ispusnim ventilima izlazilo 7000 litara u sekundi. To je cela još jedna reka Nišava. Radi se o ekstremnoj količini vode koja se u ranijim periodima nije javljala. Sa druge strane mi imamo problem da je sve manje bašti, a sve više betona. Ne postoji prirodni odliv vode”, kazao je Milosavljević.

Naissus radi na tome da pronađe određena rešenja, ali ponavljaju da ne postoji kanalizacioni sistem u svetu koji neće da popusti prilikom tako velikih padavina.

“Treba rešavati ključne tačke, odnosno mesta gde voda plavi građane. Tamo gde se voda pojavi, prođe i ode kroz kanalizaciju, ne postoji velika opasnost”, dodao je.

Kanalizacionu mrežu JKP Naissus čisti po nalogu Direkcije za izgradnju grada. Kritične tačke u gradu se vrlo dobro znaju, a Milosavljević kaže da je razgovarao sa gradonačelnicom da se kanalizacija na tim mestima preradi kako bi mogla da primi više vode.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. dragi gospodine direktore: dve stvari. Prvo, to sto vise nema zelenila i basti to ste Vi i Vase kolege iz grada krivi, prema tome ne navodite to kao razlog jer ste i Vi deo problema. Drugo, itekako drugi gradovi mogu da se izbore sa ovakvim pljuskovima. Ne zvim vise u Nisu, zivim u Minhenu, i ovde kad se desi takvo nevreme a bude isto da toliko kise, nema takvih poplava. Prema tome, ne pricajte neke stvari koje nisu tacne: da nijedan grad ne moze da se izbori sa time i drugo ne pravdajte se time sto ima manje zelenila da nije Vas problem.

    1. Druze svaka ti je na mestu, napustili su nas umni ljudi a gradovima i na svim polozajima vladaju neskolovani ili skolovani sa kupljenim diplomama. Nema nazad to je Srbija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com