Politika

Milojević u Nišu ukazao na mnoge nepravilnosti u radu firme “Bauvezen”

Demokratska stranka i njen narodni poslanik Srđan Milivojević održali su danas ispred Gradske kuće u Nišu konferenciju za novinare na kojoj su ukazali na mnoge  nepravilnosti u radu firme “Bauvezen” iz Lazarevca  Jedan od šestoro uhapšenih, osumnjičen za malverzacije u EPS-u, bivše je odgovorno lice ove firme.

Kovid bolnice u Batajnici, Kruševcu i Novom Sadu za koje se još uvek ne zna koliko su koštale, nedovršeni trgovi u Nišu i Leskovcu, pasarela, Bulevar Patrijarha Pavla i Karađorđeva ulica u Beogradu, neki su od projekata koje je radila, ali nije završila firma “Bauvesen” iz Lazarevca.

“Svi ti projekti su karakteristični zbog nekoliko stvari. Probijanje rokova, premašivanje cene ugovorenih radova gde se uvek radilo o ankesu ugovora. Treća stvar koja je za nas važna je da su i mediji, a i sve opozicione stranke tri godine ukazivale da e ta firma uprkos računu u blokadi dobila poslove vredne 40 miliona evra. Za 40 miliona evra može mnogo toga korisnog da se uradi i u Nišu, i u Leskovcu i u Kruševcu i drugim gradovima, istakao je Milivojević.

Po njegovim rečima, indikativno je i to što cena kovid bolnica nikada nije utvrđena.

“Priča se da je jedan kovid bolnica koštala 150 miliona evra, a odmah po useljenju pacijenata pokazalo se da radovi nisu kvalitetno urađeni. Ono što je posebno zastrašujuće je kvalitet tih radova, recimo u Nišu”, navodi poslanik DS-a.

Milivojević je podsetio na reči bivše ministarke Zorane Mihajlović da je “SNS postala džuboks za bogaćenje ministara i pojedinaca iz SNS-a” i da je “Bauvesen” bio žeton za taj džuboks.

“Ali je vrlo važno da saznamo i ko je bila ruka koja je taj žeton ubacivala. Zato insistiramo da se predmet vezan za malverzacije u EPS-u vrati smenjenoj tužiteljki Bojani Savović, da ona utvrdi političku pozadinu, ko je stajao iza ove firme. Nemoguće je da imate firmu koja je tri godine u blokadi, a dobija ovako unosne poslove”, kazao je Miliovjević.

Po njegovim rečima  utvrđeno je i da je  firma “Bauvezen”  za najmanje jedan posao dala falsifikovanu, neodgovarajuću bankarsku garanciju za posao koji je finansirala Evropska unija.

“To je razotkrveno, a oni su upozoreni da tako ne može da se radi. Nažalost, taj posao su dobili, a sad je na tužilaštvu da utvrdi za koju banku su dali falsifikovanu garanciju”, zaključio je Milivojević u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com