Zdravlje

Miljan Petrović izabran za zaštitnika prava pacijenata

Veće grada Niša imenovalo je danas pomoćnika sekretara Sekretarijata za zdravstvo Miljana Petrovića za zaštitnika prava pacijenata u Nišu.

Gradjani koji su nezadovoljni uslugama zdravstvene zaštite moći će da se obrate Petroviću u prostorijama Sekretarija za zdravstvo, u tržnom centru „Kalča“ na prvom spratu, lamela D.

 

Graradski većnik resorno zadužen za zdravstvo Saša Živić rekao je da se razmatra mogućnost da se gradjanima omogući da se zaštitniku prava pacijenata obrate i preko kol centra, svakoga dana od 7 do 20 časova.

Živić je rekao da je Gradsko veće pre otprilike osam meseci pokrenulo postupak imenovanja zaštitnika prava pacijenata, ali se malo se kasnilo sa imenovanjem lica zbog toga što je Zakonom o pravima pacijenata definisano da to bude funkcioner, a to bi grad prilično koštalo.

„Statutom grada Niša je predvidjeno da to može da bude i radnik Gradske uprave. Čekajući odgovor Ministarstva za lokalnu samoupravu opredelili smo se da ispoštujemo Statut grada, da uštedimo velika sredstva, ali naravno da to ne bude na uštrb prava pacijenata“, rekao je Živić.

Zdravstveni inspektor Goran Stamenković je na nedavnom sastanku u Gradskoj kući podsetio da je zakonska obaveza grada da imenuje zaštitnika prava pacijenata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com