Društvo

Milion dinara za najugroženije građane od Humanitarnog parkinga

Građani Niša od danas mogu da daju svoje predloge za raspodelu novca prikupljenog naplatom parkiranja na Humanitarnom parkingu kod Osnovne škole “Sveti Sava”, rečeno je na današnjoj sednici niškog Gradskog veća.

Direktor JP “Parking servis” Dejan Dimitrijević rekao je da će to preduzeće već početkom narednog meseca uplatiti gradu milion dinara, što je duplo više nego prošle godine.

“Prihod od parkiranja na tom parkingu do kraja godine biće od 700.000 do 800.000 dinara, ali je naša odluka da u humanitarne svrhe gradu prebacimo milion dinara”, rekao je Dimitrijević.

Predloge za dodelu sredstava građani i udruženja mogu da dostavljaju posredstvom Kancelarije za brze odgovore koja se nalazi u gradskom lokalu na Trgu kralja Milana. Prošlogodišnjih 500.000 dinara, prikupljenih naplatom parkiranja na Humanitarnom parkingu, podeljeno je na tri jednaka dela i novac su dobile tri porodice čija deca boluju od teških bolesti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com