Ekonomija

Milion dinara predškolskim ustanovama i osnovnim školama na teritoriji GO “Crveni Krst”

Gradska opština “Crveni Krst” ove godine izdvojila je 500 hiljada dinara za sedam osnovnih škola i 500 hiljada dinara za sedam predškolskih ustanova, od kojih pet pripadaju JPU “Pčelica”, dok su dve privatne, a koje se nalaze na njihovoj teritoriji, .

JPU “Pčelica” za svoje vrtiće na teritoriji GO “Crveni Krst” dobila je ukupno 360 hiljada dinara.

“Zahvaljujem se predsedniku opštine Miroslavu Milutinoviću i opštini Crveni Krst, zato što, ne samo sada, nego i uvek brinu o potrebama dece. Ova sredstva ćemo upotrebiti za sanaciju dvorišta, za krečenje pojedinih prostorija u vrtičima i naravno za igračke”, rekla je Svetlana Mitić, direktorka JPU “Pčelica”.

OŠ “Prvi maj” iz Trupala, jedna je od sedam škola na teritoriji GO “Crveni Krst” i njoj su dodeljena novčana sredstva u iznosu od  69.000 dinara.

“Toliko novca smo i tražili, a sredstva će biti uložena u sređivanje školske biblioteke. Nadamo se, da ćemo naredene godine nastaviti saradnju i nastaviti sa sređivanjem naše biblioteke i još nekih prostorija u školi”, poručila je Vera Kostić, direktorka OŠ “Prvi maj” iz Trupala.

Predsednik GO “Crveni Krst” prof dr. Miroslav Milutinović poručio je da je, u budžetu za narednu godinu, planirano više novca za ove namene.

“Planirali smo dva miliona dinara za početak. Imamo i neki dogovor u rukovodstvu da maja meseca imamo rebalans, tako da će tada to biti tri miliona koja ćemo podeliti predškolskim i školskim ustanovama”, rekao je Milutinović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com