Virus KoronaZdravlje

Milijić: Dok traje vanredno stanje nisu potrebne doznake i nema izlaska na lekarsku komisiju

Dok traje vandredno stanje bolovanja koja su pre toga otvorena produžavaju se automatski na po 30 dana, bez odlaska na lekarsku komisiju. Sve dok traje vanredno stanje doznake nisu potrebne ni za nova bolovanja, saznaju Niške Vesti.

Ipak, za svako novo (prvo) bolovanje je malo drugačija procedura, kaže Svetlana Milijić, direktorka Filijale RFZO u Nišu. To se odnosi na zaposlene koji pre vanrednog stanja nisu imali već otvoreno bolovanje, a sada su se razboleli i potrebno im je bolovanje.

“Ako se neko sada razboli, potrebno je da pozove svog izabranog lekara. Lekar opšte prakse će RFZO elektronskim putem dostaviti zahtev da lekarska komisija otvori bolovanje pacijentu”, kaže Milijić za Niške Vesti.

Bolovanje se u svakom slučaju otvara ili produžava bez odlaska kod izabranog lekara i bez odlaska na lekarsku komisiju. Izabrani lekar je taj ko procenjuje da li je potrebno da se otvori novo (prvo) bolovanje.

“Sve dok traje vanredno stanje doznake nisu potrebne. Svaki pacijant treba da javi svom poslodavcu da mu je bolovanje otvoreno. Poslodavac može da pozove filijalu ili uputi mail da bi mi to potvrdili kako ne bi bilo zloupotrebe”, kaže Svetlana Milijić.

Svi osiguranici sa teritorije Nišavskog okruga kojima je potrebno da ostvare neko pravo iz obaveznog zdravstvenog osiguranja mogu putem mejla nis@rfzo.rs da dostave svoje pitanje i ono šta im je potrebno. Takođe, dostupan je i broj telefona 018 522 679.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com