Region

Milija Miletić traži da se uklone radioaktivni gromobrani

Narodni poslanik iz Svrljiga zatražio je na sednici Skupštine Srbije da se uklone radioaktivni gromobrani.

„Na teritoriji Nišavskog okruga ima 30-tak radioaktivnih gromobrana. Od tog broja 8 se nalaze na stambenim zgradama u Nišu, ima ih i u Svrljigu, Aleksincu.. „, precizirao je Miletić.

Načelnica okruga Dragana Sotirovski takođe je insistirala od nadležnih da se uđe u postupak uklanjanja radioaktivnih gromobrana, a Miletić očekuje da će novoformirani direktorat za radioaktivnu bezbednost naći mogućnost i sredstva da ih ukloni.

„Radioaktivni gromobrani nisu više stabilni, oni su se iskrivili i predstavljaju opasnost za stanovnike“, istakao je Miletić.

Uklanjanjem radioaktivnih, na tim mestima bi trebalo da se postave novi gromobrani, koji nisu radioaktivni, ali bi štitili građane od posledica groma.

Miletić je na Skupštini ponovo zatražio od ministarke Zorane Mihajlović da pomogne izgradnju Malčanske petlje i rekonstrukciju puta od petlje do Knjaževačke.

Narodni poslanik iz Svrljiga je ponovio da je neophodno i što pre pokrenuti postupak završetka radova na  Graničnom prelazu Kadibogaz.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com