Region

Milija Miletić: Potrebna pomoć za ugrožena domaćinstva od mraza u nerazvijenim opštinama (VIDEO)

Narodni poslanik Milija Miletić iz Svrljiga uoči održavanja vanredne sednice Narodne skupštine Republike Srbije ukazao je na probleme koji muče opštine na jugoistoku zemlje. Problemi koje su izazvali poplava i mraz u nerazvijenim opštinama, a koji su naneli i mnogo štete domaćinstvima, su nepremostivi bez pomoći države, ističe Miletić.

 

 

“I danas mnoga domaćinstva u nerazvijenim opštinama koje je pogodio mraz nemaju struju. Hrana u frižiderima i zamrzivačima je uništena. Mora ljudima da se pomogne  iz budžeta Republike Srbije i od strane nadležnih ministarstva”, rekao je narodni poslanik uoči održavanja prve vanredne sednice srpskog parlamenta.

On traži od EPS-a da se uradi kompletna rekonstrukcija niskonaponeske mreže, a da se šteta koju su pretrpeli građani nadoknadi. To je jedan od načina da domaćini ostanu na svojim ognjištima i ne pobegnu iz ugroženih područja.

“Polomljeni su i oštećeni voćnjaci u područjima gde je proglašena vanredna situacija. Ovim ljudima je potrebna pomoć”, rekao je Miletić.

Miletić je u nastavku obraćanja govorio o problemima dotrajalih pruga i rekonstrukciji, kao i o pandemiji koronavirusa i važnosti vakcinacije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com